Öğretmenler hazla çalıştı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmenler hazla çalıştı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2020 09:36

Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, pandemi sürecinde cerrahi maske üretti. Üretimin öğretmenlerle gerçekleştirdiğini anımsatan Okul Müdürü Bedrettin Katmer, yüksek gayret, önemli ve değerli bir iş yapmanın hazzıyla çalıştıklarını açıkladı.

Haberin Devamı

Öğretmenler hazla çalıştı
Nilüfer Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Bedrettin Katmer, okulda cerrahi maske ürettiklerini açıkladı. Moda Tasarım Alanı’nda çalıştıklarını ifade eden Katmer, öğretmenlerin gönüllük esasıyla yazılı başvuru yapıp, üretimde görev aldıklarını kaydetti.
Üretim süreci ile ilgili bilgi veren Katmer, üretimde Moda Tasarım Alan Şefi Yonca Yılmazoğlu, Moda Tasarım Atölye Şefi Emine Yılmaz Özkan, Moda Tasarım Öğretmenleri Dilek Şık Örs, Hatice Öztürk Atik, Fehime Önal ile El Sanatları Alan Şefi Asiye Şahin’in görev aldıklarını ekledi.
Üretime 2 Nisan 2020 Perşembe Günü başladıklarını hatırlatan Katmer, “Süreçte hiçbir zorluk yaşanmadı. Hammadde temininin hemen ardından bir gün içerisinde üretime geçildi. Planlanandan daha seri bir üretim gerçekleşti” dedi.

Haberin Devamı

ETİKETLER YAPIŞTIRIYORUZ

Satıcılardan yarı mamul maskelik kumaş alımının beraberinde lastik ip, maskenin burun teli için tel malzeme temin ettiklerini anlatan Katmer, “Hemen sonra öğretmenlerimiz atölyelerimizde bulunan seri üretim dikiş makineleri ile üretime geçtiler. Maske kumaşına burun teli ve lastikli iplerin dikimini takiben diğer çalışanlarımız, kalite kontrolü ve paketlemeye hazır ürünler halinde stok yaptılar. Paketleme için poşet ve etiket basmak için gerekli malzemelerin teminin ardından hemen ürünler paketlendi ve okulumuz atölyelerinde üretildiğine dair paketteki maske adeti ile kullanım uyarılarını içeren etiket, yapıştırıldı” diye konuştu.

İHTİYACA GÖRE GÖNDERİLDİ

Üretilen maskelerin ihtiyaca göre gönderildiğini söyleyen Katmer, Mustafakemalpaşa ve Karacabey Emniyet Müdürlüklerine, Mustafakemalpaşa İlçe Kaymakamlığına, Vefa Destek gruplarına ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne verildiğini kaydetti. Katmer, maske talebinde bulunan diğer okulların ve kurumların da maske taleplerinin karşılandığını ekledi.

DAYANIŞMA VE BİRLİKTELİK İÇİNDEYİZ

Üretimin öğretmenlerle gerçekleştirdiğini anımsatan Katmer, yüksek gayret, önemli ve değerli bir iş yapmanın hazzıyla çalıştıklarını açıkladı. Diğer öğretmelerin de duyarlı davrandıklarını söyleyen Katmer, “Bu süreç, üretimde emeği geçenler başta olmak üzere tüm öğretmenlerimiz için kurum kültürünü pekiştirmek, dayanışma, birliktelik anlamında çok etkili oldu. Görev alan öğretmenlerimiz kadar görev almayan meslek ya da kültür öğretmenlerimizin tamamı yardıma ihtiyaç duyduğumuz anda yardımımıza geleceklerini, yapabilecekleri bir şey olduğunda derhal haber vermemizi istediler. Bu çok anlamlı ve değerliydi” dedi.

Haberin Devamı

TÜM KAHRAMANLARIMIZA TEŞEKKÜRLER

Her sabah ve akşam atölyelerin tüm koridorlarının dezenfekte edildiğini ifade eden Katmer, “Üretim sırasında daima eldiven ve maske takıldı. Üretimde yer alan öğretmenlerimizin kullandıkları dikiş makineleri arasında yeterli mesafenin bulunması sağlandı. Atölye girişinde el dezenfektanı ile yüksek alkollü kolonya bulunduruldu. Yabancıların atölyelerimize girişleri önlendi. İmkanlar ölçüsünde bilinen tüm bulaş tedbirleri alındı. Bu salgın hastalık süreci ve ortaya çıkan maske ihtiyacı gösterdi ki; zor zamanlar kendi kahramanlarını yaratıyor. Tüm kahramanlarımıza sonsuz teşekkürler” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!