Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir mazbatasını aldı

Güncelleme Tarihi:

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir mazbatasını aldı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2024 17:27

Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir mazbatasını aldı

Haberin Devamı

Memet Can YEŞİLBAŞ-Yiğithan HÜYÜK/BURSA, (DHA)-BURSA'da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Nilüfer Belediye Başkanı seçilen Şadi Özdemir mazbatasını alarak göreve başladı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde Nilüfer Belediye Başkanı seçilen Cumhuriyet Halk Partili Şadi Özdemir, mazbatasını Nilüfer Belediyesi Nikah Evi'nde aldı. Şadi Özdemir’in mazbata törenine, CHP Bursa Milletvekilleri Kayıhan Pala, Hasan Öztürk, resmi olmayan sonuçlara göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey ile Osmangazi Belediye Başkanı seçilen Erkan Aydın, CHP İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, CHP İlçe Başkanları, çok sayıda partili ve Nilüfer Belediye Meclisi’ne seçilen Meclis Üyeleri katıldı. Nilüfer Belediye Başkanı Şadi Özdemir’e mazbatasını Nilüfer İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Mustafa Saim Özkan verdi. Nilüfer İlçe Seçim Kurulu Başkanı Özkan ve Nilüfer İlçe Seçim Kurulu Müdürü İbrahim Gürsoy daha sonra Nilüfer Belediye Meclisi’nin 45 üyesine de mazbatalarını teslim etti. Yüzde 60 oy oranıyla belediye başkanı seçildiğini hatırlatan Özdemir, “Aldığımız görevin sorumluluğunu biliyoruz. Yüzde 60 Nilüferli bize destek verdi. Biz tüm Nilüfer’e eşit, demokratik hizmet sunmaya devam edeceğiz. Burası bir hizmet yeridir, meslek yeri değildir. Bunun bilincindeyiz. 5 yıl boyunca Nilüferlilere hizmet etmeye geliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘ÇITAYI ÇOK DAHA YUKARIYA TAŞIYACAĞIZ’

Geçmiş dönem başkanlarına da verdikleri hizmetlerden dolayı teşekkür eden Özdemir, şöyle konuştu:

“Nilüfer, sevginin, dayanışmanın kenti. Bu kentin belediye başkanı olmanın gururunu yaşıyorum. Yakınında olduğum bir belediye burası. Kurulduğu günden bu yana markalaştı. Bu kentleşme sürecine, 20 yılını veren Mustafa Bozbey Başkanıma, Turgay Erdem Başkanıma, geçmiş dönem başkanlarıma yapmış olduğu tüm katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. Bu kentte herkes yaşamak istiyorsa, bu değerlerden yararlanmak istiyorsa, bunların ana sebebi başkanlarımızdır. Nilüfer’i çıkardıkları çıta çok yüksek. Bu çıkardıkları çıtayı çok daha yukarıya çıkaracağız. Nilüfer halkımızın da bize verdiği büyük bir destek var. Bunun farkındayız. Onların yüzünü kara çıkarmadan, hızla projelerimizi yerine getirmeye başlayacağız. Örgütümüzle, ortak akılla birlikte, oturup yapılarımızı oluşturup hızla mesafe almaya başlayacağız. Sizlerin de pozitif desteğinize ve enerjinize ihtiyacımız var. Ekibimize gösterdiğiniz bu güven için teşekkür ediyorum.”

Haberin Devamı

‘ONLARIN DEVİR YAPMASINA GEREK YOK, BURSALILAR DEVİR YAPTI’

Özdemir’in ardından konuşan Mustafa Bozbey ise şunları söyledi:

“Hedefimiz büyük ve daha yapacaklarımız var. Daha mazbatayı almadık. Mazbatamızı aldıktan sonra, nelerin olup bittiğini zaten kamuoyuyla da paylaşacağız. Çünkü biz, bu kentte tüyü bitmemiş yetimin hakkını korumak için yola koyulduk. Hiç kimseye bu hakkı yedirmeyeceğiz. Birilerine mesaj olsun. Böyle birkaç gündür ertelemeye çalışanlar, nelerin olduğunu tahmin ediyoruz ve iletiyorlar. Bazıları da videolara çekmişler. Onlar da geliyor, onlar da yavaş yavaş elimize geliyor. Yani sorun değil. 20 yılda nelerin yapıldığını ve nelerin yapılmadığını bütün Bursa biliyor. Onun için biz şimdi tabii bunların hepsini halkımızla paylaşacağız, Bursalılarla paylaşacağız. Ne oldu, ne bitti, seçim döneminde ne oldu. 5 yılda, 10 yılda, 15 yılda ne oldu. Bunların hepsini paylaşacağız. Hiç kimse merak etmesin. Onun için bizim işimiz, Bursalının kör kuruşunu dahi korumak ve kollamaktadır. İnşallah yarın akşam mazbatayı aldıktan sonra, devir teslim töreni olacak. Ama bizim devir teslim, Nilüfer Belediyesi’ndeki gibi olmayacak muhtemelen. Biz sadece kendimiz teslim alacağız öyle görünüyor. Önemli değil, onların devir yapmasına gerek yok, Bursalılar devir yaptı.” (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!