Nilüfer için ne vaat ediyorlar?

Güncelleme Tarihi:

Nilüfer için ne vaat ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 05, 2019 09:23

Nilüfer Belediye Başkanı olmak için yarışan adaylara ‘Nilüfer için ne vaat ediyorsunuz?’ diye sorduk. İlçeyi geliştirmeyi öngördüklerini söyleyen adaylar, farklı alanlardaki projelerini anlattı. İşte adayların Nilüfer için dile getirdikleri vaatleri…

Haberin Devamı

‘SİYASİ FİGÜR DEĞİLİM’

Nilüfer için ne vaat ediyorlar

Cumhur İttifakı’nın Ak Parti Nilüfer Belediye başkan adayı Necati Şahin, kendisinin siyasi bir figür olmadığını belirterek, 41 yıllık mimarlık, mühendislik geçmişinin olduğunu dile getirdi. Meslek odalarında, sosyal aktivitelerde, kamu kurumu niteliğindeki kuruluşlarda, sivil toplum kuruluşlarında, Bursaspor’da görev aldığını söyleyen Şahin, iyi bir planlamacı, projeci olduğu için tercih edildiğini kaydetti. Şahin, “Şimdiye kadarki bilgi birikimimi, tecrübelerimi, belediyecilik konusunda yıllardır üzerinde çalıştığımız ana ilkeleri hayata geçirmek için AK Parti’nin bana verdiği bu önemli görev ve sorumluluk içerisinde inşallah başarıya ulaşırız diye düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

KOORDİNELİ PLANLAYACAK

Nilüfer için ne vaat ediyorlar

Şahin, Nilüfer’i büyükşehir belediyesi ve merkezi hükümet ile birlikte planlamak istediğini dile getirdi. Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nin 1960 yılında kurulduğunu hatırlatan Şahin, “Çalışanlara yerleşim, yaşam alanları oluşturulmadığı için Bursa Ovası’nın yarısı, Emek, Bağlarbaşı, Yıldırım’da anayolun altı, Osmangazi’de demiryolunun altı kaçak ve çarpık yapılaşması ile dolmuş. Şimdi sorun Nilüfer’de. Maalesef bu dönemlerde kentsel dönüşümle Nilüfer’in genleri ile oynanmıştır. Asla buna müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.

REHABİLİTASYON ÇALIŞMALARI

Yapılmış olan yanlışları düzeltme yolunda rehabilitasyon çalışmaları yapacaklarını ifade eden Şahin, “Asıl konu Nilüfer’in tüm hudutları ile birlikte neresi tarım, sanayi ve yerleşim alanı; neler yapılacaksa bunları bir bütün halinde ele alıp, parsel bazlı plan tadilatlarının önüne geçeceğiz. Büyükşehir belediyesi ile entegre bir çalışma oluşturacağız” dedi.

‘YAŞAM TARZINA MÜDAHALE ETMEYECEĞİZ’

Nilüfer’i Bursa’dan ayrı düşünmenin yanlış olduğunu söyleyen Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Nilüfer demek Bursa demek, Bursa demek Nilüfer demektir. Nilüfer’de yaşayan hemşehrilerimizin kaygıya kapılmalarına gerek yok. Kimsenin yaşam tarzına müdahale etmeyeceğiz. Temel görevimiz, yaşam alanlarını daha da güzelleştirmek, daha da kolaylaştırmak.”

PROJELER

Haberin Devamı

Gerçekleştirmek istediği bazı projelerden de bahseden Şahin, Kayapa’da Temapark, Gölyazı’nın tarih ve turizm merkezi olması, büyük bir kongre ve konser salonu, FSM Bulvarı’nda hazineye ait yerin meydan ana temasında sanat ve kültür merkezi haline gelmesi, Hasanağa’da yaşlı ve hastalara yaşam köyleri oluşturulması, Akçalar’daki arkeolojik müzenin park haline getirilip, turizme kazandırılması, hobi ve sanat evleri kurulması olarak sıraladı.

MİSİ PİLOT BÖLGE OLACAK

Uludağ Üniversitesi’nin kentle bütünleşik olmadığını ve bunun en büyük sıkıntılardan birisi olduğuna değinen Şahin, “Üniversiteyi Nilüfer ve Bursa ile bütünleşik hale getirmek için tüm projelerin içine üniversiteyi sokacağız. Misi, pilot bölgemiz olacak. Özellikle Misi ve Dağyenice’de büyükşehir belediyesi ile yeniden ele alınacak ve yaşanabilir, Bursa dışındaki insanların da ilgi duyduğu, yeni bir yaşam tarzı getireceğiz. Çocuk festivalleri düzenleyeceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

KENTSEL DÖNÜŞÜM

Nilüfer’de yeşil alanı olan sitelerin yıkılarak, yerine hormonlu yapıların inşa edildiğini savunan Şahin, 0.50 emsal artışını 3,5’e çıkaracak tarzda ciddi yanlışlar yapıldığını söyledi. Kentsel dönüşümde mağdur olan insanların mağduriyetlerinin giderilmesi için çalışmalar yapıldığını belirten Şahin, “Yıkılmamış, başlanmamış ruhsat almamış binalar yeniden kentsel dönüşüm kapsamına alınmayacak. 30-40 sıkıntılı site var. Başkanlığa gelince bu insanların sıkıntılarını çözeceğiz; ancak bundan sonra vatandaşların daha dikkatli olması gerekiyor” diye konuştu.

10 İLKE 10 KENT

Nilüfer için ne vaat ediyorlar

DSP Nilüfer Belediye başkan adayı İbrahim Alkaya, genel merkezin ODTÜ’deki akademisyenlerle hazırladığı çalışma neticesinde Cumhuriyet Kent Umudum Projesi oluşturulduğunu belirterek, “Ülkemiz, betonlaşmadan dolayı sevgisiz kalmaya başladı. Sevgi Kent projemiz var. Bunun dışında Halk Kent projemiz var. Bilim ile çalışacak Bilim Kent, doğal yaşamın hayata geçtiği Doğal Kent projemiz bulunuyor. Herkesin eşit şartlarda yaşayabilmesi için Hukuk Kent, Bursa’nın sanatsal ve tarihsel yönden değerlerini yaşatacak Kültür Kent, üretimi artırmaya yönelik Üreten Kent projemiz var. Bursa’yı güneş ile ısıtıp, güneş ile soğutmayı yani güneş enerjisinden faydalanmayı düşündüğümüz Güneş Kent, insanların modern köylerde üretime yönelmiş ve bunun çalışmasını istediğimiz Köy Kent ve tamamını gerçekleştirmemizde ihtiyacımız olan Teknoloji Kent projelerimiz bulunuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘NİLÜFERLİLER İLE YÖNETECEĞİZ’

Bugüne kadar görev yapanlara teşekkür eden ve beyaz bir sayfa açmak istediklerini söyleyen Alkaya, “İnsanların refahı, sağlığı, huzuru için projelerle dolu beyaz sayfa açıyorum. Mevcut belediyenin bürokratları var. Partimizin örgüt elemanı ile beyin jimnastiği yapacağız. Bir söz vardır. ‘Büyük yangınlar, küçük kıvılcım ile çıkar.’ Biz kıvılcımı atacağız, yangını büyütmek Nilüfer halkının hedefi olacaktır. Küçük bir fikir atacağız, Nilüfer halkı bunu büyütecek. Nilüfer’i Nilüferliler ile yöneteceğiz” dedi.

HUZURLU VE RAHAT YAŞAM İÇİN

Nilüfer için ne vaat ediyorlar

DP Nilüfer Belediye başkan adayı Muhittin Değirmenci, kendisinin Nilüfer Belediyesi’nden emekli olduğunu hatırlatarak, “14 sene özel kalem müdürlüğü yaptım. Deneyimli ve genç arkadaşlarımız var. İlçenin artı ve eksilerini bilen birisi olarak Nilüfer Belediye hizmetlerini artırmak istiyorum. Vatandaşın refahı için çalışacağız. Vatandaşların isteklerini iyi biliyorum. Gençlere yönelik spor ve park alanları olması lazım. Yaya yollarında yapılmamış yerler var. Bitmiş gibi görünse de bizim gözümüzde yapılacak iş, çok fazla. Genel merkeze gideceğiz ve ondan sonra açıklamalar yapacağız. Çalışlarımızı sürüyor. Daha huzurlu ve rahat yaşamak için bizi tercih etmelerini tavsiye ederiz” dedi.

Haberin Devamı

NOT: Hürriyet Bursa muhabiri Serhat Tezcan, CHP Nilüfer Belediye başkan adayı Tugay Erdem’i vaatlerini anlatması için defalarca aramasına rağmen kendisine ulaşamadı. Bu sebeple Erdem’in vaatlerine sayfamızda yer veremiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!