Nasıl bir Gürsu vaat ediyorlar?

Güncelleme Tarihi:

Nasıl bir Gürsu vaat ediyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 09, 2019 10:49

Kent merkezine yakın ilçelerden birisi olan Gürsu’da adaylar, ilçenin eksiklerini ortaya koyup, gerçekleştirmek istedikleri vaatleri sıraladı. Ulaşım, sosyal yaşam, engelli, yaşlı ve gençlerle ilgili projelerini anlattılar. İşte adayların vaatleri…

Haberin Devamı

MİLLET BAHÇESİ

Nasıl bir Gürsu vaat ediyorlar

Gürsu’nun çekim merkezi olduğunu söyleyen Cumhur İttifakı AK Parti Gürsu Belediye başkan adayı Mustafa Işık, önümüzdeki dönem yatırımlara devam edeceklerini belirterek, 13 dönümlük mevcut Şehir Parkı’na piknik alanları, oyun grupları, sosyal tesis bulunan bir Millet Bahçesi Projesi kazandıracaklarını kaydetti. Işık, vatandaşların aileleriyle güzel vakit geçirebilecekleri mesire ve rekreasyon alanları oluşturacaklarını ekledi.

TARIM A.Ş. VE EĞİTİM

Tarım A.Ş. ile çiftçilere paketleme, pazarlama ve saklama işlemlerini gerçekleştirebilecekleri modern bir tesis kazandıracaklarını söyleyen Işık, “Çağdaş Hayvan Pazarı Projesi hayata geçirilecek. Kapalı pazar yerlerine uzak kalan bölgemiz ilçe halkımızın ihtiyaçlarını giderecek Organik Köylü ve Butik Semt Pazarı’nı ilçemize kazandıracağız. Yeni eğitim alanları oluşturacağız. Yüksekokul veya vakıf üniversitesi projesini bu dönem hayata geçireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Nasıl bir Gürsu vaat ediyorlar

Cumhur İttifakı AK Parti Gürsu Belediye başkan adayı Mustafa Işık

YENİ VE MODERN BİR ŞEHİR

Yaklaşık 15 dönüm alan içerisinde otopark, sosyal donatı alanları, çarşı, meydan ve yeşil alanlardan oluşacak ve ilçeye nefes aldıracak bir meydan kazandıracaklarını belirten Işık, “Şehit Cüneyt Yıldız Caddemiz’de otopark alanları, orta refüj peyzaj çalışmaları, yaya yolu, bisiklet yolu ve ışıklandırma düzenlemeleri yapılacak. Yenidoğan Mahallemiz’deki imar çalışmaları tamamlanarak, yatay mimari üzerine yeni ve modern bir şehir kuracağız. Sokaklarımızı trafiğe kapatarak, çocuklarımız için serbest oyun sokakları oluşturacağız. Su Parkı ilçemizde güzel bir caddemizde hayata geçirilecek” şeklinde konuştu.

MİLLET KIRAATHANESİ

Büyükşehir belediyesinin desteği ile Yenidoğan Kapalı Pazar Yeri ve diğer mahalle pazarlarının yapılacağını dile getiren Işık, “Şaşakaldırım Bölgesi üzerinde tarihi çınarlar arasında millet kıraathanemizi ilçemize kazandıracağız. İpekyolu Mahallemiz’de güvenlik önlemlerini artırmak adına yeni bir jandarma karakolu kurulacak” dedi.

Haberin Devamı

ULAŞIM VE GENÇLİK MERKEZİ

Atatürk Caddesi, Şehit Cüneyt Yıldız Caddesi üzerinde Gürsu Metro İstasyonu’na entegre edilebilecek şekilde tramvay, park et-devam et durakları, elektrikli ve normal bisiklet istasyonları ile bisiklet yolu kazandırılacağını söyleyen Işık, Gürsu, Kestel, Yıldırım ilçelerine hizmet vermek üzere büyükşehir belediyesi tarafından şehirlerarası otobüslerin duraklayabileceği, yolcu transferlerinin yapılabileceği, bir terminal yerleşkesi vaat etti. 6 milyon TL maliyetle ilçeye bir kültür merkezi kazandıracaklarını belirten Işık, “Osmanlı mimarisine sahip bir gençlik merkezi 4 milyon TL’lik maliyetle inşa edilecek” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

TURİZME DESTEK VERİLECEK

İpekyolu Mahallesi ile tarihi Dışkaya ve Ericek mahallelerine giden yol güzergahı üzerinde seyir terası inşa edeceklerini belirten Işık, “Tarihi sokaklarda 62 adet binanın restorasyonu yapılarak, turizme destek verilecek. Tarihi Gürsu Sokağı ve Gürsu Anadolu Müzesi hayata geçirilecek. Ericek Mahallesi’ndeki ormanlık alanlarda ahşap konaklama alanları oluşturulacak” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

İhtiyaç haline gelen taziye evini Yenidoğan Mahallesi’nde hizmete açacaklarını belirten Işık, “Ailelerimizin engelli kardeşlerimizi emanet edebilecekleri çağdaş bir gözetim merkezi hayata geçireceğiz. Büyükşehir belediyesi tarafından doğu bölgesi üzerine oluşturacağı hizmet binası ile Doğu Gasilhanesi, bölge halkımıza hizmet verecek” diye konuştu.

Haberin Devamı

KADININ İSTİHDAMA KATILMASI İÇİN KREŞ

Nasıl bir Gürsu vaat ediyorlar

Millet İttifakı CHP Gürsu Belediye başkan adayı Funda Türkoş Pekiner

Millet İttifakı CHP Gürsu Belediye başkan adayı Funda Türkoş Pekiner, ilçede kreş bulunmadığının altını çizerek, “Kadınların istihdama katılabilmeleri için kreş gerekiyor. Uygun fiyatlı, insanların güvenerek çocuklarını bırakabilecekleri, bizim kontrol ettiğimiz, üstelik anne ve işveren olarak eksikliğini gördüğüm bir kreş istiyorum. Küçük yaş ve okul öncesi olmak üzere iki kademeli olabilir. Bununla ilgili çalışacağım” dedi.

GÜRHANIM SOKAĞI VE MARKASI

Aile gelirini artırmak ve kadınların istihdama mutlaka katılması gerektiği için kreşin şart olduğunu yineleyen Pekiner, kadın istihdamını artırmak için şu vaatlerde bulundu: “İlçedeki kadınlarımız hala tarhana, reçel, salça yapıyor. El emekleri konusunda becerikliler. Kadınların gelirini artırmak için pazar kurmak istiyorum. Bu, bir sokak projesi olarak da gerçekleşebilir. Eski bir sokağımız var. Hibe fon bularak restore edebilirsek; kafe, restoran kahvaltı yerleri kurulabilir. Seferihisar, Cumalıkızık gibi el emeklerini satabilecekleri bir proje olabilir. Ayrıca bir kooperatif haline getirip, markalaştırmak istiyorum. Gürhanım Sokağı ve Gürhanım Markası. Ben aynı zamanda kooperatifçi birisiyim. Bursa Eczacılar Kooperatifi’nde 10 yıl yetkili kurumlarda çalıştım ve kooperatifçiliğe çok inanan birisiyim. Aile ekonomisine katkı eşler, hanımların da desteği ile oluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

ENGELLİLER İÇİN BAKIMEVİ

Gürsu’da 807 engelli bulunduğunu belirten Pekiner, bu alanda bir çalışmanın bulunmadığını söyledi. 807 ailenin zor şartlarda bir yaşam sürdüğünü ifade eden Pekiner, “Engelliler için en azından gündüz bakımevi yapabiliriz. Sosyal belediyecilik anlamında engelliler için bu iyi bir araç. Günün içinde 5 saat bile olsa bu hizmeti vererek, aileye nefes olmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

SAĞLIKLI YAŞAM

Çalışmalarında çocuklar, yaşlılar, engellilere öncelik vereceğinin altını çizen Pekiner, yaşlılara kısa vadede bir dinlenme evi vaadi verdi. Gürsu’da konferans salonu bulunmadığını söyleyen Pekiner, “Kuracağımız bir konferans salonunda uyuşturucunun zararlarını anlatabiliriz. Bazı hastalıklılara karşı korunmayı anlatabiliriz. Sağlıklı yaşam ile ilgili bir dönüşüm gerçekleşsin istiyorum. Nasıl besleneceğimizden, nasıl yaşlanacağımıza kadar düzenleme yapmayı planlıyorum. Sosyal anlamda aracı olmak istiyorum” dedi.

EKSİKLİKLER

TOKİ’nin kısa yol çalışmasını gerçekleştirme vaadinde bulunan Pekiner, Yenidoğan’da çok şikayet olduğunu belirterek, caddenin bir tarafından sonra doğalgaz olmadığını kaydetti. Kapalı pazar yeri bulunmadığını ve açık pazar alanında da tuvaletin olmadığını dile getiren Pekiner, “Otopark ve ulaşım çok ciddi sorun. Bunları bilmiyor değilim. Bunlar zaten belediyeciliğin görevi. Neler yapabiliriz durumuna bakıyorum. Sinema yok. Kır düğün salonu yok. Yazlık salon kurarak, perşembe, cuma, cumartesi ve pazar günleri kır düğünü, kalan günler yazlık sinema düşüncemiz var. İnsanlar, tiyatro ve sinemaya gitmeyi hak ediyor. Sanatın ve geleneksel bazı değerlerimizin devam etmesi gerektiğini düşünüyorum. Halıcılık, Türk Sanat ve Halk Müziği, el emekleri gibi… Bunlar bizi, biz yapan toplum yapan değerler” diye konuştu.

ÇOCUKLARA DERS TAKVİYELERİ

Gürsu’da yaşayan çocukların üniversitelerin iyi bölümlerini kazanma oranlarının düşük olduğunu söyleyen Pekiner, “Birçok öğretmen emeklimiz var. Çocuklarımız için etütler yapabiliriz. Onlarla birlikte fizik, kimya, matematik konusunda yardımcı olabiliriz. Ders takviyeleri yapabiliriz. Gönüllü arkadaşlarımız var. Sadece bunu koordine etmek gerekiyor” dedi.

DEVECİ ARMUDU İÇİN COĞRAFİ İŞARET

Gürsu’nun tarım bölgesi olduğunu ifade eden Pekiner, “Küçük çiftçiyi destekleyecek kooperatifler de kurmalıyız. Örneğin paketleme üretim ile ilgili olabilir. Burada Deveci Armudumuz var. Bunun coğrafi etiketini alabiliriz. Ziraat odası ile konuştuğumuzda armut suyu içtik. Armut suyu yapabiliriz. Gürhanım’a armut reçeli yapabiliriz. Orada da bir kooperatif çalışması yapabiliriz. Yeni pazarlar bulabiliriz” diye konuştu.

TURİZM

Gürsu’da turizm alanında 50 kadar sit alanı ilan edilmiş yer bulunduğunu söyleyen Pekiner, “İnsanların bunu restore edebilecek ekonomik gücü yok. Onun için hibe veya kaynak konusunda bir çalışma yapacağım. Turistik yer konusunda İpekyolu Mahallesi’nde Bitinya döneminden kalma alanlar var. Oralar sit alanı olarak değerlendirilip, arkeolojik çalışmalar yapılabilir. Uzun vadeli çalışmalar bunlar ancak Gürsulu’nun nefes alabileceği kent ormanı tarzında bir alan oluşturabiliriz. Adrenalin park alanını daha aktif hale getirebiliriz. İnsanlar kilometrelerce gidiyor. Burası kent merkezine yakın bir alan. Bu tarafta bir piknik alanı oluşturmak mümkün. Bunun yanında çocuk parkları da yapacağız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!