Mustafa Bozbey: Umarız temiz bir belediye ile karşılaşırız

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Bozbey: Umarız temiz bir belediye ile karşılaşırız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 03, 2024 12:04

Mustafa Bozbey: Umarız temiz bir belediye ile karşılaşırız

Haberin Devamı

Hasan BOZBEY/BURSA, (DHA)-BURSA’da, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nin resmi olmayan sonuçlarına göre büyükşehir belediye başkanı seçilen Mustafa Bozbey, “Bize iletilenler bizleri üzüyor. Tazminatları verilerek işten çıkarılanlar kimler? Yangından mal kaçırırcasına, bu tür işlemlerin yapılmasını hukuki ve ahlaki açıdan doğru bulmuyoruz. Umarız temiz bir belediyeyle karşılaşırız” dedi.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri’nde resmi olmayan sonuçlara göre Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mustafa Bozbey, Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi Bursa Teşkilatı’nın düzenlediği iftara katıldı. Organizasyonda Bozbey’in yanı sıra CHP Bursa İl Başkanı Nihat Yeşiltaş, milletvekilleri Kayıhan Pala, Hasan Öztürk, Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Nilüfer Belediye Başkan Adayı Şadi Özdemir, Hak ve Özgürlükler Partisi Eş Genel Başkanları Delyan Peevski, Cevdet Çakırov ve parti yöneticileri de yer aldı. İftarın ardından konuşan Bozbey, seçimlerde kendisine destek veren herkese teşekkür ederek, “Hepinize teşekkürü bir borç bilirim. Daha önce de söylediğim gibi, bu seçimin kahramanı Bursalılar, yani sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

‘KÜLTÜREL VARLIKLARIMIZI KUŞAKTAN KUŞAĞA AKTARACAĞIZ’

Bulgaristan Hak ve Özgürlükler Hareketi ile dostane ilişkilerin uzun yıllara dayandığını ve aynı şekilde devam edeceğini vurgulayan Bozbey, “Hem kültürel varlıkların korunması hem ticari hem de kültürel ilişkilerimizi geliştirme konusunda, adımlarımızı daha sık atarak, daha fazla beraber olacağız, daha çok bir araya geleceğiz. Kültürel varlıklarımızı gelecek kuşaklara aktaracağız” dedi.

‘36 KİŞİNİN İŞ AKDİ FESHEDİLDİ’

İftar sofrasının siyaset yeri olmadığını ancak önemli bir noktaya değinmesi gerektiğinin altını çizen Mustafa Bozbey, kendisine gelen bilgiye göre, büyükşehir belediyesine bağlı kurumlardan toplam 36 kişinin iş akdinin feshedildiğini, tazminatlı çıkışlarının verilerek, alan değişikliğiyle farklı dairelere geçirildiğini söyledi. Bozbey, “Bize iletilenler bizleri üzüyor. Tazminatları verilerek işten çıkarılanlar kimler? Büyük ihtimalle de bankamatik olduğunu düşündüğümüz bazı kişiler, hakları feshedilerek, hemen tazminatları ödenme yoluna itiliyor. Onlara, ‘Yarın sizi buradan buradan atacaklar, tazminatlarınızı alın ayrılın’ diyorlar. Biz çalışanlarımızın her birine tek tek güveniyoruz. Ancak böyle bir işlemin yapılmasını da asla kabul etmemiz mümkün değil. Büyük ihtimalle perşembe ya da cuma günü görevi devraldıktan sonra, biz de o arkadaşlarımızla çalışmak isteriz. Ancak yangından mal kaçırırcasına, bu tür işlemlerin yapılmasını, hukuki ve ahlaki açıdan doğru bulmuyoruz. Umarız temiz bir belediyeyle karşılaşırız” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!