Cumhuriyet'in 100'üncü yılı Mudanya’da coşkuyla kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Cumhuriyetin 100üncü yılı Mudanya’da coşkuyla kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2023 14:06

Cumhuriyet'in 100'üncü yılı Mudanya’da coşkuyla kutlandı

Haberin Devamı

Gökhan ÖZHAN/BURSA, (DHA)-BURSA'nın Mudanya ilçesinde Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yıl dönümü etkinlikleri gece de devam etti Cumhuriyet yürüyüşünün ardından, Hüsnü Arkan ve Birsen Tezer konser verdi.  
Cumhuriyet'in ilanının 100'üncü yıl dönümü, Mudanya’da coşkuyla kutlandı. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü’nün Güzelyalı’dan başlayan araç korteji İskele Meydanı’ndan Mütareke Meydanı’na yürüyüşle devam etti. Binlerce kişi ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü. Mudanya Belediyesi Halk Dansları Topluluğu’nun zeybek gösterisinin ardından, Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Mudanya’dan Ankara’ya, 'Mütareke’den Cumhuriyet’e 100. Yıl Meşalesi’ni taşıyan ve Anıtkabir’e kadar 470 kilometre koşan sporcular Hasan Akyol, Yalçın Doğu, Cemalettin Suntur ve Nejat Çetin ile birlikte Mütareke Meydanı’nı dolduran binlerce Mudanyalıyı selamladı. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları Hüsnü Arkan ve Birsen Tezer konseriyle sona erdi.
Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, yaptığı konuşmada “Mudanya'mızda, cumhuriyetimizin kuruluşunu 100 yıllık coşkuyla kutladık. Mudanya'mızın dört bir köşesini bayram yerine çevirdik. Unutulmaz bir kutlamaya imza attık. Mudanya cumhuriyetle güzel, Mudanya Atatürk’le güzel. Mudanya Cumhuriyet'in 100'üncü yılında çok güzel" ifadelerini kullandı.(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!