Microsoft'un "Hep Beraber Yarına Toplantıları"

Güncelleme Tarihi:

Microsoftun Hep Beraber Yarına Toplantıları
Oluşturulma Tarihi: Şubat 05, 2015 14:56

- Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Gökoğlu: "Türkiye'de bilişim ve iletişim sektörü çok hızlı büyüyor. Yaklaşık 27 milyar dolara ulaşan bir pazar" - "Türkiye'de faaliyet gösteren KOBİ'lerin teknoloji kullanımı yüzde 10 artsa, 15 milyar dolar ek gelir ve 360 bin yeni istihdam fırsatı çıkıyor. Microsoft Türkiye, kazandığı her 1 dolara karşılık iş ortaklarına da 14,75 dolar kazandıyor"

Haberin Devamı

BURSA (AA) - Microsoft Türkiye Genel Müdür Yardımcısı Halil Gökoğlu, "Türkiye'de bilişim ve iletişim sektörü çok hızlı büyüyor. Yaklaşık 27 milyar dolara ulaşan bir pazar" dedi.

Gökoğlu, Microsoft Türkiye tarafından Bursa'daki iş ortaklarıyla bir otelde gerçekleştirilen "Hep Beraber Yarına" konulu buluşma öncesi Microsoft Türkiye Windows İş Grubu Yöneticisi Kadir Şener ile basın toplantısı düzenledi.

Teknoloji bakımından geçen yıl ve bu senenin birçok yeniliğine kucak açan dönemler olduğunu vurgulayan Gökoğlu, hem Microsoft'taki hem de global teknoloji anlamındaki yenilikleri iş ortaklarıyla paylaşmak için "Hep Beraber Yarına" adlı 21 ili kapsayan, 2 binden fazla iş ortağına ulaşmayı planladıkları bir teknoloji turuna çıktıklarını söyledi.

Gökoğlu, bilişim ve iletişim sektörünün Türkiye'deki durumuna işaret ederek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

"Türkiye'de bilişim ve iletişim sektörü çok hızlı büyüyor. Yaklaşık 27 milyar dolara ulaşan bir pazar. Son dönemde tüketicilerin donanım alımlarında bir miktar yavaşlama görsek de özellikle kurumların dünyadaki yeni global trendleri işlerine adapte ederek, bilişime ve teknolojiye çok ciddi yatırımlar yapacaklarını öngörüyoruz ve teknoloji Türkiye'de hızlıca büyümeye devam edecek. 2015 yılı için IDC'nin (ABD merkezli market araştırmaları şirketi) yaptığı tahminlere göre, yaklaşık yüzde 7'lik yazılım ve servis sektörü büyüyecek. Microsoft olarak da bu büyüme hedefinin iki katı büyümeyi istiyoruz ve bunu da 'bulut bilişim'le sağlayacağımızı düşünüyoruz. Microsoft, 'bulut bilişim'de en önde giden, en yenilikçi firmalardan biri. Bulut çözümlerimiz ve ürünlerimizle işletmelerin hem maliyetlerini azaltacağımıza hem de onlara verimlilik ve hız katacağımıza inanıyoruz. Bu sayede de global dünyada işletmelerimizin iyi birer oyuncu olmasını hedefliyoruz."

- "15 milyar dolar ek gelir ve 360 bin yeni istihdam fırsatı"

Microsoft'un teknolojik altyapı, bilgi ve network alanındaki gücüyle Bursalı kurumlar için doğru iş ortağı olduğuna inandıklarını dile getiren Gökoğlu, yerel girişimcilerin gücüne teknolojiyle güç katmayı, global platformlara taşımayı amaçladıklarını belirtti. Gökoğlu, şunları kaydetti:

Haberin Devamı

"Microsoft'un Boston Consulting Group'a yaptırdığı global araştırmaya göre, Türkiye'de faaliyet gösteren Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin (KOBİ) teknoloji kullanımı yüzde 10 artsa, 15 milyar dolar ek gelir ve 360 bin yeni istihdam fırsatı çıkıyor. Microsoft Türkiye kazandığı her 1 dolara karşılık iş ortaklarına da 14,75 dolar kazandırıyor. Bu bağlamda Türkiye'nin sosyoekonomik gelişmişlik sıralamasında 6'ıncı sırada yer alan Bursa'nın, bilişim alanında önemli bir potansiyele sahip olduğunu aynı zamanda da bilişim alanında doğru inisiyatif, yönlendirme ve desteğe ihtiyacı olduğuna inanıyoruz."

- Windows 10'un final sürümü sonbaharda

Şener ise dünyada şu anda 1,5 milyar dolayında kişinin Windows kullandığını anlattı.

Haberin Devamı

Windows 10 işletim sisteminin kolaylıklarına dikkati çeken Şener, "Tüm Windows 7 ve 8 lisanslı kullanıcıları Windows 10'a ücretsiz bir şekilde geçecek ve gelmiş geçmiş, dünya tarihinin en hızlı işletim sistemi geçişine hep beraber tanıklık edeceğiz" diye konuştu.

Kadir Şener, Windows 10'un kurumsal özelliklerinin 30 Eylül 2014'te duyurulduğunu, geçen haftalarda da son kullanıcı özelliklerinin açıklandığını bildirerek, "Bu senenin sonbaharı içinde Windows 10'un final sürüme ulaşmasını bekliyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!