Okul kaygısı çocuklarda sıklıkla görülüyor

Güncelleme Tarihi:

Okul kaygısı çocuklarda sıklıkla görülüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 10:58

Okul kaygısı çocuklarda sıklıkla görülüyor

Haberin Devamı

Muammer İRTEM,BURSA,(DHA)-MEDİCANA Bursa Hastanesi Uzman Klinik Psikolog Ece Özçırak, okul kaygısının farklı yaş grubundaki çocuklarda sıklıkla görülebilen bir durum olduğunu belirtti.

Medicana Bursa Hastanesi tarafından organize edilen Ebeveyn Okulu’nun beşincisi Sur Yapı AVM’de gerçekleştirildi. ‘Çocuklarda Okul Kaygısı’ başlıklı eğitimde Hastane Uzman Klinik Psikolog Ece Özçırak, katılımcıları bilgilendirdi.  Okul kaygısının farklı yaş grubundaki çocuklarda sıklıkla görülebilen bir durum olduğunu belirten Ece Özçırak, “Okullar açıldığında, özellikle ilk kez okula gidecek çocuklar arasında bir patlama gibi ortaya çıkan okul fobisi; ağlama, okula gitmek istememe gibi verilen tepkilerin yanı sıra baş ağrısı, mide bulantısı ve kusma, ateşin çıkması gibi fiziksel rahatsızlıklar şeklinde de ortaya çıkabiliyor” dedi.

"KAYGININ EBEVEYNLER TARAFINDAN NORMAL KARŞILANMASI ÖNEMLİ BİR NOKTA"

Her yaş grubunun korkusunun farklı nedenlere bağlı olarak ortaya çıktığını söyleyen Özçırak, “Eğer çocuk ilk defa okula başlayacaksa burada okul kaygısının yanında anne ve babadan ayrılma kaygısınında eşlik ettiği bir tablo ortaya çıkar. Kendi bildiği, güvendiği ortamdan ayrılıp tanımadığı akranlarının ve yetişkinlerin olduğu okul ortamına girmek birçok çocuk için kaygı verici bir durumdur. Bu kaygının ebeveynler tarafından normal karşılanması, kesinlikle öfkeyle karşılık verilmemesi çocuğun okula alışma sürecinde önemli bir noktadır. Ayrıca, öğretmenle kurulacak olan ilişki çocuğun okula alışma sürecini hızlandıracaktır ve zamanla çocuğun öğretmeniyle kuracağı iletişimle çocuk anne baba ya da bakıcısından ayrılmaya tahammül edebilir hale gelecektir’’ diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!