Dağ yamaçlarındaki mahallelere ulaşım hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Dağ yamaçlarındaki mahallelere ulaşım hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 15:20

Dağ yamaçlarındaki mahallelere ulaşım hizmeti

Haberin Devamı

BURSA,(DHA) - BURSA'da, Osmangazi Belediyesi, kış aylarının yoğun yaşandığı dağ yamaçlarındaki mahallelerde bozulan yol ve merdivenleri yeniledi.

Coğrafi yapısı nedeniyle yaya ulaşımının dahi zor sağlandığı Uludağ yamaçlarındaki mahallelerde yaşayan vatandaşların kış aylarında ulaşım sıkıntısı yaşamaması için Osmangazi Belediyesi tarafından bir dizi önlem alındı. Uludağ eteklerindeki Alacahırka, Mollafenari, Demirkapı, Muradiye, Maksem, Kavaklı, Pınarbaşı, Alaaddin, Yiğitali ve Bağlı mahallelerindeki sokaklar, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince merdiven bakımı, taraklı mozaik kaplama, kilitli parke yapımı, demir korkuluk örme ve asfalt kaplama çalışmalarıyla yenilendi. Özellikle yol yapımına uygun olmayan bölgelerdeki bozuk merdivenler tamamen yenilenirken, mevcut merdivenlerin zemini de kış şartlarında vatandaşların kayıp düşmemesi için taraklı mozaik ile kaplandı. Ayrıca bozulan bazı yollar da asfalt kaplama çalışmalarıyla ulaşıma uygun hale getirildi.

Bu bölgedeki çalışmaların ihtiyaç durumuna göre devam edeceğini belirten Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Yüksek kesimlerdeki mahallelerde yaşayan vatandaşlarımızın en büyük sıkıntısı ulaşım konusunda oluyor. Bu bölgedeki sıkıntıları en aza indirmek için gayret gösteriyoruz. Ekiplerimiz, bozulan yolları ve merdivenleri tek tek elden geçiriyor. Vatandaşlarımızın ulaşımlarını rahat sağlamaları için çalışmalarımızı kesintisiz şekilde sürdürüyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!