Marmarabirlik'ten üreticiye 12,4 milyon TL'lik ilk ödeme

Güncelleme Tarihi:

Marmarabirlikten üreticiye 12,4 milyon TLlik ilk ödeme
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 13:53

Marmarabirlik'ten üreticiye 12,4 milyon TL'lik ilk ödeme

Haberin Devamı

BURSA (DHA)- MARMARABİRLİK, 2016-2017 kampanya dönemi kapsamında, sezonun ilk ödemesi olarak üreticilere 12,4 milyon TL verdi. Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 22 Ekim'den bu yana 11 bin ton ürün alındığını söyledi.
Marmarabirlik, zeytin alım kampanyasını sürdürüyor. Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, 2016-2017 ürün alım kampanyası kapsamında üreticilere ilk ödemenin 11 Kasım Cuma günü yapıldığını açıkladı. Ürün alımlarının devam ettiğini ifade eden Asa, “Bu amaçla 12,4 milyon TL tutarındaki ilk ödemeyi yaptık. Bir sonraki ödeme de 25 Kasım tarihinde gerçekleşecek" dedi.
Bu güne kadar 11 bin ton ürün aldıklarını belirten Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, üreticilerin verdiği toplam rekolte beyanının 56 bin ton olduğunu anımsattı. Asa, “Kampanya döneminde fiyatlarımızı tavan fiyatta 180 dane için 8,30 TL, taban fiyatta 410 dane için 3 TL, yağlık zeytinde ise 2,25 TL olarak açıkladık. Geçtiğimiz yıl yağlık zeytin fiyatlarındaki artıştan dolayı ülkemizde böyle bir enflasyon olmadığı halde orta taneye yüzde 40, ince taneye yüzde 70 civarında zam yaptık. Hiç kimsenin bunun farkına bile varmadı.Marmarabirlik bu yıl yağlık zeytin fiyatları düşmesine rağmen geçtiğimiz yılın ürün fiyatlarını muhafaza etmiştir. Bugün itibariyle piyasada Marmarabirlik'in alım fiyatlarının üzerinde bir ürün alımı ve satışı yapılmamaktadır. Marmarabirlik'in 50 bin tonluk ürün alımıyla özel sektörde yapılan 50 tonluk ürün alımlarının mukayese edilmemesi gerekir. Geçmiş dönemlerde seçim kaygısıyla uygulanan popülist fiyat politikaları, kuruma çok büyük zararlar getirmiştir. Kaldı ki bugün de ürün alım fiyatları, piyasanın dinamikleri göz önüne alınmadan belirlenirse telafisi mümkün olmayan büyük zararlar oluşturabilir" diye konuştu. Asa, şunları söyledi:
Bu kampanya döneminde, 50 bin ton ürün alım planıyla yola çıktıklarını ifade eden Asa, son 6 yıldır ürün bedeli ödemelerini ise kredi kullanmadan, kendi kaynakları ile gerçekleştirdiklerini sözlerine ekledi. 2010'dan önce zarar eden ve öz kaynakları eriyen Marmarabirlik'in, son 6 yıldır hiç zarar etmediğini vurgulayan Asa, 2016 yılının 11 aylık döneminde öz kaynaklarının 301 milyon TL'ye, satış cirolarının ise aynı dönemde 370 milyon liranın üzerinde olduğunu açıkladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!