LÖSEV’den Bursa’da geleneksel iftar buluşması

Güncelleme Tarihi:

LÖSEV’den Bursa’da geleneksel iftar buluşması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 04, 2024 10:28

LÖSEV’den Bursa’da geleneksel iftar buluşması

Haberin Devamı

Tülay POYRAZ/BURSA, (DHA)-LÖSEV, her yıl düzenlediği geleneksel iftar programını Bursa’da gerçekleştirdi. Lösemi ve kanser hastası çocuklar, aileleri ile yetişkin kanser hastaları ve kanseri yenen gençler iftarda buluştu.

Yıl boyunca lösemi ve kanser hastalarına ayni ve nakdi yardımlarını ulaştıran Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV), ramazan ayında bağışçılarının destekleriyle, hastalarının iftar sofralarına sıcak yemekler ulaştırırken, düzenlediği iftar buluşmasıyla da yüzlerce kanser hastasını aynı masa etrafında bir araya getiriyor. Kanser hastalarına moral vermeyi, dayanışma duygusunu yaşatmayı, ekonomik zorluklar içindeki uzun tedavi sürecinde hastaların ve ailelerinin yalnız olmadıklarını hissettirmeyi amaçlayan LÖSEV, her yıl düzenlediği iftar buluşmasını Bursa’da gerçekleştirdi. LÖSEV Bursa İl Koordinatörü Aslı Metin Sakarya, iftar buluşmasında yaptığı konuşmada, “LÖSEV olarak, 25 yıldır yardımlaşma ve dayanışma ruhunu arttırarak, her geçen gün daha fazla çocuğun ve ailenin yüzlerini güldürmeye devam ediyoruz. Değerli hastalarımız ve ailelerini, iftar soframızda ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bugün, sadece yemeklerimizle değil, birlikte olmanın anlamında bir araya geldik. Hastalıklarla mücadele eden çocuklarımız ve aileleri için buradayız. Onlara destek olmak ve umut vermek için. Sevgili hastalarımız ve aileleri, sizler gerçek kahramanlarsınız. Sizlerin güçlü duruşu ve kararlılığı, hepimizi derinden etkiliyor ve bize ilham veriyor. Bu vesileyle, LÖSEV’in 25 yılında bir araya gelmemizi sağlayan herkese teşekkür etmek istiyorum. Vakfımıza destek veren gönüllülere, bağışçılara ve emeği geçen herkese minnettarız. Bu mübarek ayın tüm insanlığa barış, huzur ve bereket getirmesini temenni ediyorum. Birlikte nice güzel anılara, umut dolu günler yaşamak dileğiyle, hayırlı iftarlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

FİTRE, FİDYE VE ZEKATLARINIZLA ÖNCE ÇOCUKLAR İYİLEŞSİN

Ramazan ayı boyunca yapılan fitre, fidye bağışları ile kuru gıdadan, et ve et ürünlerine kadar birçok gıda desteği ailelerin evlerine kadar gönderiliyor. Ayrıca zekat bağışları, sosyal hizmet uzmanlarınca yoksunluğu tespit edilmiş, lösemi ve kanserle mücadele eden çocuklar ve annelerinin banka hesaplarına, 12 ay boyunca nakit yardım olarak iletiliyor. Tüm bu desteklerin yanı sıra LÖSEV’in LÖSANTE Hastanesinde ise ihtiyaçlı lösemi ve kanser hastası çocuklara, tamamen ücretsiz tedavi sunuluyor. Ramazan ayı bağışlarıyla, yoğun bakımdan kan ve trombositlerine, yurtdışı ilaçlarından o ilaçları koyacakları buzdolaplarına kadar, lösemili çocukların ve ailelerinin tüm ihtiyaçları karşılanıyor.

Haberin Devamı

Ramazan ayında Türkiye’deki bütün banka şubelerinin bağış ekranlarından, PTT şubelerinden, LÖSEV ofislerini arayarak ya da ziyaret ederek, tüm faturalı hatlardan 3406’ya LÖSEV, BAĞIŞ, MÜCADELE, CAN, TUĞLA ya da 1998’e FİTRE yazıp SMS göndererek bağış yapılabiliyor. Bağış yapmak isteyenler detaylı bilgiye, 0312 447 06 60 numaralı telefondan ya da https://www.losev.org.tr/bagis/Ramazan.html linkinden de ulaşabilir. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!