Karacabey, RC Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Güncelleme Tarihi:

Karacabey, RC Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2019 09:54

Karacabey, RC Türkiye Şampiyonası’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor

Haberin Devamı

Yasin KESKİN/KARACABEY,(Bursa),(DHA)-KARACABEY Belediyesi tarafından Öğretmenler Parkı içerisinde 10 dönümlük bir alana kurulan RC Model Araç pisti, hobi tutkunları için cazibe merkezi olmaya devam ediyor. Son bir ay içerisinde iki farklı etkinlik kapsamında farklı şehirlerden gelen RC pilotlarına ev sahipliği yapan ilçede, haziran ayında gerçekleştirilecek RC Türkiye Şampiyonasıda merakla bekleniyor.

Karacabey Belediyesi tarafından kendilerine sağlanan pist sayesinde hobilerini Karacabey’de gerçekleştirme imkânı buluyor. Öğretmenler Parkı’nda inşa edilen pist, haziran ayında yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’na da ev sahipliği yapacak. Karacabey RC Park, yapıldığı günden bu yana 2 binden fazla ziyaretçiyi ağırlarken, sergilenen yarışlar bölge halkı tarafından da keyifle izlenir hale geldi. 7’den 70’e her kesimden meraklının gelerek izlediği yarışlar, heyecan dolu anlara sahne oluyor.

TURİZME VE EKONOMİYE KATKI

Karacab ey Belediye Başkanı Ali Özkan Konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Bizler, Karacabey’de turizm anlamında sadece doğa ve tarih turizmiyle yetinmedik. Kongre turizmi, gastronomi ve hobi gibi farklı turizm aktivitelerini de değerlendirdik. Ve son 3 yıldır bu alanda attığımız adımların karşılığını almaktayız. Bu anlamda, ilçemiz ulusal ve uluslararası seviyede pek çok buluşmaya ev sahipliği yaptı, yapmaya da devam ediyor. Kongre turizminin yanı sıra, hobi severlerin ilgisini de çekmeye çalıştık. Bu anlamda doğa gözlemcileri, fotoğrafçılar, klasik araç ve küçükbaş hayvan fuarı gibi farklı alanlarda, hobi sahiplerini ilçemizde buluşturma yollarına girmiştik. İşte RC model araç pistimiz ile ilçemize farklı bir başlık atmış olduk. Şu an yapımı devam eden Öğretmenler Parkı’ndaki 5 farklı pistle, Türkiye’nin en kapsamlı RC model araç yarış pistini hayata geçirdik. 3 yıldır ilçemizde çeşitli gösterilerle, toplamda 2 binden fazla yarışçıyı ağırladık. Bu insanlar bir yandan hobilerini yapma imkânı bulurken, bir yandan da konakladığı süre zarfından ilçemize ekonomik katkı sağlıyor’’ dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!