Kaan bebeğin teyzesi otobüs şoförünü valiye şikayet etti

Güncelleme Tarihi:

Kaan bebeğin teyzesi otobüs şoförünü valiye şikayet etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 15:47

Kaan bebeğin teyzesi otobüs şoförünü valiye şikayet etti

Haberin Devamı

BURSA, (DHA) - BURSA'da otobüsün çarptığı 8 aylık hamile Tuğba Dilmeç'in karnından sezaryenle alınan Kaan bebeğin beyin felci geçirdiği, görme, yürüme ve konuşma gibi birçok duyu yeteneğini kaybettiği belirtildi. Kaan bebeğin teyzesi Ebru Dalkır, Bursa Valisi İzzettin Küçük’e kardeşinin ölümüne neden olmasına rağmen otobüs şoförünün tutuklanmadığını belirterek, sitem etti.
Geçtiğimiz ay, 8 aylık hamile 35 yaşındaki Tuğba Dilmeç, tatlı almak için Setbaşı Caddesi’ndeki tatlıcıya gitmek istedi. Cadde üzerindeki yaya geçidinden geçtiği sırada genç kadına S.K. yönetimindeki 16 YT 157 plakalı belediye otobüsü çarptı. Ağır yaralı halde hastaneye kaldırılan Tuğba Dilmeç'in 8 aylık bebeği sezaryenle karnından alınırken beyin ölümü gerçekleşti. Dilmeç'in 6 organı başka hastalara nakledildi. Hastanede dünyaya gelen Kaan bebek için sosyal medyada süt kampanyası başlatıldı ve bir anne gönüllü olarak Kaan bebeğin süt annesi oldu.
Kaan bebeğin yoğun bakımdaki tedavisi devam ederken Organ Bağışı Haftası nedeniyle Bursa Sağlık Müdürlüğü etkinlik düzenledi. Etkinliğe Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa İl Başkanı Cemalettin Torun, Bursa Sağlık Müdürü Özcan Akan ve organ bağışında bulunanların yakınları katıldı. Kardeşi Tuğba Dilmeç adına plaket alan Ebru Dalkır kürsüye çıkarak kardeşine çarpan otobüs sürücüsünün ölüme neden olmasına rağmen tütuklanmadığını söyledi. Bebeklerinin 24 günden bu yanayoğun bakımda yattığını söyleyen abla Dalkır, şöyle dedi:
"Bebeğimize Serebral Palsi (beyin felci) teşhisi konuldu. Bebek sadece 30 günlük ve bundan sonra çok ağır bir travma ile yaşamak zorunda. Bundan sonraki hayatının ne kadar zor olacağını tahmin etmek mümkün bile değil. Sadece zeka ile ilgili sorunları değil, kas sistemiyle ilgili büyük sorunlar yaşayacak. 2 kez ölümlü kazaya neden olmuş belediye şoförünün 1 gün bile sıcak yatağından ayrılmamış olmasını, tutuklanmamış olmasını, bu konuda herhangi bir şey yapılamamış olmasını anlayamıyorum. Uyuyamıyorum, yiyemiyorum, hayatıma devam edemiyorum. Benim kardeşim eğer bu kadar güzel bir şeye vesile olduysa, sadece 35 yaşında 8 aylık hamile kardeşim öldüyse ve onun canının hiçbir kıymeti yoksa, sadece onun organlarını bağışladığı 6 insan yaşadığı için adalet istiyorum."
Bursa Valisi İzzettin Küçük ise, abla Dalkır'a, "Valilik olarak bu konunun takipçisi olacağız. En kısa sürede de bu konuyla ilgili size bilgi vereceğiz" dedi.

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!