İnegöl'de 1 günde 14 saat hatim okundu

Güncelleme Tarihi:

İnegölde 1 günde 14 saat  hatim okundu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2018 14:37

İnegöl'de 1 günde 14 saat hatim okundu

Haberin Devamı

Yavuz YILMAZ/ İNEGÖL (Bursa), (DHA) –Bursa’nın İnegöl ilçesinde Mevlid-i nebevi haftası kapsamında 10 yıldır aralıksız sürdürülen, sabah namazında başlayıp yatsı namazı öncesinde biten “1 günde 1 hatim” programı Sani Konukoğlu Camii’nde gerçekleştirildi. 

Kalabalık cemaatin katılımıyla gerçekleştirilen, verilen aralarla birlikte yaklaşık 14 saat süren Hatim, yapılan dualarla tamamlandı.İshakpaşa Camii’nde uzun yıllar müezzin olarak görev yapan ve emekli olan Hafız Osman Nuri Korkmaz tarafından “1 günde 1 hatim” merasimi sırasında Kur’an-ı Kerim ezbere baştan sona kadar okundu.

Hayır sever İş adamlarının sponsorluğunda uzun yıllar devam ettirilen mevlid-i nebevi haftası heyecanı ile de birleşen Hatim merasimi yoğun ilgi gördü. Sabah ezanıyla başlayıp yatsı namazı öncesinde tamamlanan “1 günde 1 hatim” merasimi sırasında, Hafız Osman Nuri Korkmaz’ı Kur’an-ı Kerimlerle takip eden ve dinleyen cemaate, hayırsever iş adamlarının sponsorluğunda sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemeği verilirken, molalarda da tatlı, hurma ve zemzem ikram edildi. 

Hatim merasimine katılıp, bir gün boyunca zaruri ihtiyaçları dışında camiden hiç çıkmayanlar, 15 saat de sürse, hatim programından asla bıkkınlık ve usanç duymadıklarını belirtirken, “ Peygamberimizin hayatı Kuran’dı. Bundan dolayı mevlid-i nebevi haftası çerçevesinde gerçekleştirilen böyle programlar usanç değil, bizlere mutluluk veriyor. Bizlere bu imkanı tanıyan Hafız Osman Nuri Korkmaz başta olmak üzere emeği geçenlere ve hayırsever işadamlarına teşekkür ediyoruz” dediler.

 “1 günde 1 Hatim” merasimi, yatsı namazı öncesinde Hafız Osman Nuri Korkmaz'ın yaptığı dualar ve Peygamber Efendimize salatı selamlar getirilmesi ile son buldu.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!