Dağ yöresinin makus talihi değişecek mi?

Güncelleme Tarihi:

Dağ yöresinin makus talihi değişecek mi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2019 10:53

Dağ ilçelerinde sorunların ilk sıralarında gelen göç ve işsizlikle ilgili belediyeyi yönetmeye talip olan adayların vaatleri bulunuyor. Ekonomik yönden hamleler yaparak, göçü önlemeyi planlayan başkan adayları, bu şekilde kalkınma sağlamayı da hedefliyor. İşte başkan adaylarının vaatleri…

Haberin Devamı

KÜLTÜR MERKEZİ

Dağ yöresinin makus talihi değişecek mi

Millet İttifakı Orhaneli İyi Parti Belediye Başkan Adayı İsmail Asa, ilçede olmayan bir huzurevi yapacaklarını açıkladı. Orhaneli’de 1980’lerde sinema, yüzme havuzu olduğunu söyleyen Asa, “İlçemize kültür merkezi yapacağız. İçinde de yüzme havuzu ve sinema olacak” diye konuştu.

Dağ yöresinin makus talihi değişecek mi

KADIN İSTİHDAMI

Orhaneli’nin tarıma dayalı bir bölge olduğunu ifade eden Asa, “Belediye bünyesinde oluşturulacak Tarım A.Ş. ile seracılık hizmetleri yapılacak. Organik ürünler yetiştirip, önce iç piyasa sonra ihracata yöneleceğiz. Böylece ilçemizde kadınlarımıza iş imkanı yaratacağız” dedi.

Haberin Devamı

TERMAL KAYNAKLAR

İlçede 17 jeotermal kaynağı bulunduğuna işaret eden Asa, “Bunları gün yüzüne çıkararak, termal turizmin önünü açacağız. Bütün mahallelerimizin köy muhtarlarına çalışma ofisi oluşturulacağız. Çalışan kadınların çocuklarına bakılması için kreş yapacağız” diye konuştu.

ÖĞRENCİ YURDU

İlçenin dışında Bursa’da okumak zorunda olan çocuklar olduğunu ifade eden Asa, yurt konusunda problem yaşadıklarını söyledi. Belediye bünyesinde oluşturulacak şirket aracılığıyla kent merkezinde önce kız öğrenci yurdu, sonra da erkek öğrenci yurdu yapacaklarını belirten Asa, “Kırsal bir yerde yaşadığımız için insanların olanakları çok kısıtlı. Bu nedenle çok ciddi anlamda problemler var” dedi.

ÇÖZÜM ÜRETEN BELEDİYECİLİK

Her ay halk günü yapıp, sorunları dinleyeceklerini ifade eden Asa, “Çözümleri üreten belediyeciliğe geçeceğiz. Belediye bünyesinde cenaze hizmetleri birimi kurularak, defin işlemleri ile ilgili yapılması gereken yıkama, mezarlık, nakil aracı hizmetlerini gerçekleştireceğiz. Birçok mahallede eksik olan çocuk parklarını inşa edeceğiz. Bunların bir kısmı ilçemizde var. Bugüne kadar hizmet yapan belediye başkanlarına teşekkür ediyoruz. Eksik kalanları biran önce tamamlayacağız. Çözüm bizde, karar halkımızda diyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÖÇ VE İŞSİZLİK

Dağ yöresinin makus talihi değişecek mi

Millet İttifakı CHP Harmancık Belediye Başkan Adayı Ahmet Tufan, göçü ve işsizliği önleme ile ilgili projelerinin bulunduğunu açıkladı. İlçenin görüntüsünü değiştireceklerini söyleyen Tufan, “Köy görünümünden, ilçe görünümüne kavuşturacağız. Arkasından eko turizm ile ilgili çalışmalar gerçekleştireceğiz ve insanlara iş imkanı yaratmakla ilgili çalışmalarımız olacak. Mevcut gölet ve bungalov evlerle insanlara iş imkanı sağlayacağız ve Harmancık’ın tanıtımını yapacağız” dedi.

TERMAL TURİZMİ

Termal kaplıca ile konusunda büyükşehir belediyesi ile birlikte bir tesis düşündüklerini açıklayan Tufan, “Saniyede 4 litre su potansiyeli var. Bunu 10 litreye çıkardığımızda yörede kaplıca ve termali aktif hale getireceğiz. Açık ve kapalı alanda termal olacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

GÜNEŞ ENERJİSİ

Yenilenebilir enerji konusu üzerine yoğunlaştıklarını dile getiren Tufan, güneş enerjisi ile ilgili çalışma gerçekleştireceklerini kaydetti. Tufan, sürekli belediyeye kaynak aramak yerine böyle bir çalışma ile sürdürülebilir kaynak yaratmak istediklerini açıkladı.

ALTERNATİF OLUŞTURACAĞIZ

Bölgenin yamaç paraşütüne uygun olduğunu ve bunu aktif hale getireceklerini söyleyen Tufan, “Yörenin yeşil alanı çok olduğu için trekking, piknik alanları oluşturacağız. Alternatif oluşturarak, Bursa’daki büyük firmaları yöreye çekeceğiz. Paralı avcılıkla ilgili bir takım çalışmalarımız olacak. Sosyal ve kültürel aktivitelerle insanların ufkunu geliştirip, onların dünya ile tanışmalarını sağlayacağız” şeklinde konuştu.
Harmancık’a küçük sanayi alanı oluşturacaklarını ifade eden Tufan, bölgeye gelmek isteyenlere yer temin edeceklerini açıkladı. Yörede üretilen ürünleri büyükşehir belediyesiyle ortak koruma ve satışı hakkında projelerinin bulunduğunu belirten Tufan, “5 yılın sonunda 150 kişiye iş imkanı sağlamış olacağız. Gelecekte kaynak aramayan bir belediye ve çevre düzenlemeleri ile örnek gösterilebilecek, insanların akın akın gelebileceği bir ilçe vaat ediyorsunuz” dedi.

Haberin Devamı

GENÇLERE YÖNELİK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ

Dağ yöresinin makus talihi değişecek mi

Millet İttifakı İyi Parti Büyükorhan Belediye Başkan Adayı Kamil Mehmet Acaroğlu, ilçenin birçok probleminin bulunduğunu belirterek, çok fazla işin yarım kaldığına işaret etti. 17 ilçe arasında futbol sahası olmayan ilçenin Büyükorhan olduğunu söyleyen Acaroğlu, “Gençlere yönelik kapalı halı saha, üniversitelilerin eğlenebilecekleri sosyal yaşam alanları, ilçe içerisinde yapılması gereken çocuk ve oyun alanları yapacağız” diye konuştu.

EN ÖNEMLİ KONU EĞİTİM

Kendisini eğitim aşığı olduğunu belirten Acaroğlu, “Asıl önemli olan eğitime ne kadar katkı verebildiğim diye bakıyorum. Üniversitede okuyan birçok öğrencimiz var. Ülkemizin çeşitli yerlerinde 150’den fazla okuyan çocuğumuz var. Ulaşımlarına katkıda bulunup, burs vermeyi amaçlıyorum. STK’lar ile çalışarak, bu işi gerçekleştirmeyi planlıyorum. Büyükorhan’da öğrenim gören öğrencilere yemek ve barınma katkısı vermek istiyorum. Ucuz beslenme konusunda yardımcı olmayı hedefliyorum” dedi.

KOLAY ULAŞIM

Haberin Devamı

Köylerinin ulaşım problemleri bulunduğunu söyleyen Acaroğlu, özellikle pazar günleri sabah gelip, akşam dönebilecek imkan oluşturmak istediğini belirterek, belediyenin imkanları ile kolay ulaşımı planladığını açıkladı.

ÜRETİM VE HAYVANCILIK

Köylerin farklı problemlerinin de bulunduğunu açıklayan Acaroğlu, “Üretmeyen ülkeler batmıştır. Büyükorhanlı insanları üretime yöneltecek bir takım tedbirler almak istiyorum. Büyükşehir ile birlikte hayvancılıkla ilgili veterinerlik, çiftçiye tohum desteği, gübre desteği sağlamak istiyorum. Çiftçinin ve üreticinin ürettiği ürünleri pazarlayabilecek ortam oluşturmayı planlıyorum. Bölgede hayvancılık biraz fazla. Hayvanın kesiminin gerçekleşeceği hijyenik ortamları sağlamak istiyorum. Ayrıca hayvanlarını ücretsiz muayene konusunda mobil veteriner hizmeti vermeyi planlıyoruz. Veterinerler, köylere gidip, ücretsiz muayene edebilecek yapıyı oluşturmak istiyorum” dedi.

Cumhur İttifakı Büyükorhan Belediye Başkan Adayı Ahmet Korkmaz, Harmancık Belediye Başkan Adayı Yılmaz Ataş, Keles Belediye Başkan Adayı Mehmet Keskin, Orhaneli Belediye Başkan Adayı Ali Aykurt ile Millet İttifakı Keles Belediye Başkan Adayı Ali Işık görüşme taleplerine yanıt vermedikleri için projelerine yer veremiyoruz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!