Bursaspor'un anayasası olmalı

Güncelleme Tarihi:

Bursasporun anayasası olmalı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2020 10:18

Bursaspor’da yetişen ve 5 sezon forma giyen Erkan Özbey, yeşil beyazlıların kurtuluş reçetesini ve yapılması gerekenleri Hürriyet Bursa’ya anlattı.

Haberin Devamı

BURSASPOR’un sevilen efsane futbolcularından Erkan Özbey, yeşil beyazlı kulübün sevdalısı, futbol yaşamından sonra tüm maçları takip ederken bilgi ve birikimlerini hâlâ beraber oynadığı arkadaşları ve çevresi ile paylaşan önemli isim. Özbey, Bursaspor’un birlik ve beraberlik içinde yoluna devam etmesi halinde yakın zamanda Avrupa kupalarında yerini alacağına inandığını söyledi. Bursaspor’un kurtuluş reçetesinin altyapı ve Süper Lig’e çıkmak olduğunu anlatan Erkan Özbey Hürriyet Bursa’ya samimi açıklamalarda bulundu.

ORTAOKULDA BURSASPOR ALTYAPISINA SEÇİLDİM

Futbolcu olma fikri nereden geldi?
- Spor hayatıma güreş ile başladım. Mahallede futbol oynarken bireysel spor da yapmayı kafamı koydum. 2 yıl kadar ata sporumuz güreş sporları ile uğraştım. Ortaokula giderken futbol sevgim yükseldi. Spora karşı inanılmaz sevgim var. Ortaokul yıllarımda Bursaspor altyapı seçmelerine katıldım ve ilk denemede seçildim.

Haberin Devamı

Bursasporun anayasası olmalı
BİRÇOK BÜYÜK TAKIM İSTEDİ AMA GİTMEDİM

İlk teknik direktörün kimdi?
- 1994 yılında Bursaspor A takım kadrosuna seçildim. Teknik Direktörümüz Nevzat Güzelırmak’tı. Nevzat Hoca ayrılınca yerine yardımcısı Nejat Biyediç devam etti. Nejat Hoca’nın bizlere katkısı büyüktü.
İlk transferin hangi takıma oldu?
- Nejat Biyediç’le beraber çok iyi bir çıkış yakaladım. 1997 yılında Karabükspor’a kiralık gittim. Orada çok iyi bir sezon geçirip dikkatleri üzerime çektim. Milli takımlara çağrılmaya başladım.
Sezon bitiminde birçok büyük takımdan teklifler gelmesine rağmen aşık olduğum Bursaspor’a geri döndüm. 5 yıl Bursaspor’da oynadım. Nejat Hoca’mın bendeki yeri çok ayrıdır. Bu noktalara gelmişsem en büyük destekçim olan Nejat Hoca sayesindedir. Futbolcunun yapması gerekenleri tek tek anlatırdı.

SERGEN VE ÜMİT KARAN’A ADIM ATTIRMADIK

Akıllarda kalan Galatasaray’ı 5-0 yendiğiniz maçı anlatır mısın?
- Galatasaray’ı 5-0 yendiğimiz maçı unutamam. Kaleci Kerem şanssız günündeydi. Her atağımız gol oldu. Kalemizde Kelemen, Ömer, Serkan, Bouazizi, Erken, Ender, Mosheou, Fatih, Mustafa ve Okan 11’i ile müthiş mücadele ettik. Galatasaray’da Teknik Direktör Lucescu, Sergen Yalçın, Ergün Pembe, Bülent Akın, Hasan Şaşa, Suat, Arif, Ümit Karan gibi yıldızlar var. Hepsi maçtan sonra şok oldular. Taraftarlarımızla o gün muhteşem bir karnaval yaşadık. Ömer, Murat Sözkesen (2) ve Okan (2) müthiş goller attılar. Ne Sergen’e ne Ümit Karan’a adım attırmadık. Defansımız muhteşemdi.

Haberin Devamı

YILMAZ VURAL, CESUR VE ATAK FUTBOLU OYNATIR

Ahmet Akcan neden başarılı olamadı?
- O dönemdeki Bursaspor kalitesi bugüne kadar çıkmadı. Teknik Direktör Ahmet Akçan ile kısa süre çalışma sansımız oldu. İnsanlığını çok sevdiğim değerli bir hocadır. Alman ekolünü bize benimsetmeye çalışıyor ve çok sabırlı insandı. Yeterince sabredilemediği için o dönem başarılı olamadık.
En beğendiğin teknik direktör kimlerdir?
- Kemal Batmaz ile de kısa süre çalıştık. Sezona kötü başlayınca birkaç maç sonra hoca ayrıldı. Ülkemizde teknik direktör olarak en beğendiğim hocalardan biri Yılmaz Vural’dır. Onun döneminde İstanbul’da büyük takım olarak karşımıza çıkan tüm takımları yeniyorduk. Yılmaz Vural maçı tribün ve saha içi ile birlikte yaşıyordu. Çok cesur, atak futbol oynatır. Disiplinli ve hırslı idman yaptırır. Zaten renkli kişilik olmasından dolayı her futbolcu hoca ile çalışmak ister.

Haberin Devamı

4 HOCANIN YERİ BENDE AYRIDIR

Sende iz bırakan teknik direktörler kimlerdir?
- Futbol hayatımda bir çok hocayla çalışma şansı buldum ama özellikle Yılmaz Vural, Ersun Yanal, Fuat Çapa ve Gordon Milne diğer hocalarımızın bir adım önündedir. Hepsinden birbirinden değerli bilgiler ve tecrübeler edindim.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇİNDE ÇALIŞILMALI

Bursaspor’u nasıl değerlendiriyorsun?
- Bursaspor’umuzun öncelikle kendi anayasası ve politikası olmalı. Türkiye’nin futbolla ilgili en çok potansiyeli olan ilidir. Gerekli ilgi ve destek sağlansa iddia ediyorum büyük takımları geride bırakır. Yeter ki birlik ve beraberlik içinde çalışılsın. Transferleri yönetim yapacak ve kulübe uygun hoca getirilmesi gerekir. Transfer asla teknik direktöre bırakılmamalı.
Tabii ki teknik direktöründe transferde fikri sorulmalı ve eksikler rapor halinde alınmalı. Ama öncelikle kulübün kendi yapısı olmalı.

Haberin Devamı

GÜNÜ KURTARMA HEVESİ BORÇ BATAĞINA DÜŞÜRDÜ

Bursaspor neden borç batağına düştü?
- Bursaspor bugüne kadar hep sonrası düşünülmeden günlük başarı yakalanmak için yönetildi. Günü kurtaracak popülist her transfer Bursaspor’u maddi olarak büyük zarara uğrattı. Bundan dolayı kulüp şu anda borç batağında.

MESTAN ZOR GÜNLERDE ÇOK ÇABA SARF EDİYOR

Başkan Mesut Mestan ve yönetimi için neler düşünüyorsun?
- Mevcut Başkan Mesut Mestan zor günlerde ortaya çıktı, çok çaba sarf ediyor. Biraz yardımlaşma ile büyük Bursaspor hedefi gerçekleşir. Kulübün içinde bulunduğu borçlar kapanır; yeter ki birlik ve beraberlik olsun. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve ekibininde kulübe olan bağlılığı ve desteği tartışılmaz. İyi ki Alinur Aktaş gibi futbolu seven bir başkanımız var.

Haberin Devamı

ALTYAPIYA EĞİLİP FUTBOLCU YETİŞTİRMEK GEREKİYOR

Bursaspor’un kurtuluş reçetesi nedir?
- Öncelikle mevcut borçları eritmek için takımın geliri çok daha iyi olan Süper Lige çıkmak şart. Çünkü orada yayın gelirleri ve sponsorluklardan müthiş kasa girdisi olacak. Altyapıya eğilip oyuncu yetiştirmeye devam edilmeli. Önemli olan yetişen bu oyuncuları yerinde ve zamanında pazarlamak. Sonrasında değerli oyuncularını paraya çevirerek ve tamamen altyapıya yönelerek yetenekli oyuncularını ülke futboluna kazandırmalı. Bunun yanında şehrin bütün dinamiklerini harekete geçirerek bir yol belirlenmeli.
Neden Bursaspor’da görev almadın?
- Bursaspor Başkanı Ali Ay döneminde beni çağırdı. Her konuda destek vereceğimi ve tüm imkanlarımızı Bursaspor’un başarısı için seferber edeceğimizi söyleyerek projeler sundum. Kendisi de çok istedi. Fakat şartlar müsait olmadığı için o dönem görev yapamadık.

ENGİN BAYTAR VE BALJIC

Bugüne kadar izlediğin Barcelona’da oynar dediğin futbolcu çıktı mı?
- Beraber oynadığım takım arkadaşım en yetenekli futbolcu Engin Baytar ve Elvir Baljic’ti. Engin Baytar iddia ediyorum Barcelona’da rahatlıkla oynayacak özelliklere sahipti. Ama nasip olmadı. Futbol için tüm özellikleri üstünde taşıyor.

ERKAN ÖZBEY’İN 11’İ

Şenol, El Saka, Erkan Özbey, Ali Tandoğan, Filip Daems, Skoko, Moseou Mirza Varesanovic, Halilovic, Uğur Boral, Okan Yılmaz

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!