Bursa'nın Orhaneli İlçesi’nde tescilli yapılar belgeleniyor

Güncelleme Tarihi:

Bursanın Orhaneli İlçesi’nde tescilli yapılar belgeleniyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2017 17:08

Bursa'nın Orhaneli İlçesi’nde tescilli yapılar belgeleniyor

Haberin Devamı

ORHANELİ/BURSA,(DHA)- BURSA’nın Orhaneli İlçesi’nin kültürel sürekliliğine ve ekonomik kalkınmasına katkı sunacak olan tescilli yapıların mimari belgeleme çalışmaları yeniden başladı. Orhaneli Belediyesi katkılarıyla Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü öğretim elemanları ve öğrencileri tarafından yapılan akademik incelemeler kapsamında, tescilli 8 yapıda, mimari belgeleme çalışmaları sürüyor. Çalışmalar, açılan bir sergi ile de vatandaşlara tanıtıldı.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında başlayan ve bu yıl da devam eden Orhaneli‘deki tescilli 8 yapıda mimari belgeleme çalışmaları, Gebze Teknik Üniversitesi Mimarlık Bölümü akademisyen ve öğrencileri tarafından yürütülüyor. 2016-2017 yılında çalışılan tescilli 4 geleneksel yapının rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerini içeren sergi de ilçe meydanında açıldı. Açılışa, Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, Gebze Teknik Üniversitesi öğretim görevlileri Prof. Dr. Elif Özlem Oral Aydın, Araştırma Görevlileri Sena Güneş, Selin Öztürk, Şeyda Arslan ve Cem Balcan ile Gebze Teknik Üniversitesi öğrencileri ve vatandaşlar katıldı.

Geleneksel yapılara ait rölöve, restitüsyon, restorasyon projelerinin tamamlanması, restorasyon için finansal destek bulunması konusunda Gebze Teknik Üniversitesi ile ortak çalışmalar sürdüren Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Bu çalışmayı çok önemsiyoruz. İlçemizdeki tescilli yapıların korunması ve aslına uygun restorasyonu için önemli bir proje. İki dönemdir ilçemizde öğrencileriyle birlikte yoğun bir şekilde çalışan tüm akademisyenlerimize, Orhaneli’ye katkılarından dolayı şahsım ve ilçe halkım adına çok teşekkür ediyorum” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!