Bursa’da kamu hastanelerine 3 ayda 3,5 milyon başvuru

Güncelleme Tarihi:

Bursa’da kamu hastanelerine 3 ayda 3,5 milyon başvuru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 13:07

Bursa’da kamu hastanelerine 3 ayda 3,5 milyon başvuru

Haberin Devamı

BURSA, (DHA)-  BURSA Kamu Hastaneler Birliğine bağlı 22 sağlık tesisinde 3 ayda  3,5 milyon kişinin muayene ve tedavi edildiği açıklandı.

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nden yapılan açıklamada yılın ilk çeyreğinde, muayene sayısının 3 milyon 485 bin 597 kişiye ulaştığı belirtilerek, 944 bin 768 kişinin acil servisler başvurduğu, 82 bin hastanın da yatarak tedavi gördüğü ve yaklaşık 450 bin kişinin de diş poliklinik hizmeti aldığı kaydedildi.
Açıklamaya göre, 2015 yılında 475 olan yoğun bakım yatak sayısı yüzde 18 artarak 562’ye çıkarken, 2015 yılından itibaren açılmaya başlanan ‘Palyatif Bakım’ yatak sayısı 181’e ulaştı. Acil servis bazında Bursa'nın yükünü kamu hastanelerinin kaldırdığı, hastanelere muayene için başvuran her 100 kişiden 30 hastanın acile başvuru yaptığı görüldü.
Bursa Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Rüstem Aşkın, ‘Sağlıkta Dönüşüm’ programı çerçevesinde Bursa’da sağlık alanında birçok hastanede iyileştirme ve düzenleme yapıldığını ve hasta memnuniyetinin esas alındığını söyledi.
Prof. Dr. Aşkın, “Mart ayında hizmet vermeye başlayan Gürsu Cüneyt Yıldız Devlet Hastanesi dün itibariyle yatan hasta almaya başladı. Bursa Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi KVC Ek Hizmet Binası, Gemlik Devlet Hastanesi bu yıl hizmete açılacak. Şehir Hastanesi, hızla yükseliyor. Temeli atılan Yenişehir Devlet Hastanesi ve Çekirge Devlet Hastanesi, Onkoloji Hastanesi ve Zübeyde Hanım Doğum Evi  Acemler’de taşınacağı 750 yatak kapasiteli Ali Osman Sönmez Devlet Hastanesiyle sağlıkta yatırımların aralıksız devam ediyor” dedi.
FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!