Bursa Valiliği Yılbaşı Tedbirlerini Açıkladı

Güncelleme Tarihi:

Bursa Valiliği Yılbaşı Tedbirlerini Açıkladı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2015 15:37

Bursa Valiliği, vatandaşların yılbaşı sebebiyle 31 Aralık 2015 Perşembe akşamı ve 01 Ocak 2016 Cuma gününü huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak için bazı tedbirler aldığını açıkladı.
Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, raylı sistemden otobüs seferlerine, deniz otobüslerinden birçok taşıma araçlarına kadar ulaşım imkanlarının geç saatlere kadar çalışacağı ve itfaiye, BUSKİ, UEDAŞ ve zabıta gibi ekiplerinin ise görevlerinin başında olacağı ifade edildi. Bursa Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:
"Bursa Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde Raylı Sistem ve Otobüs İşletmeciliği hizmetlerini yürüten BURULAŞ Genel Müdürlüğü, vatandaşların rahat ve güvenli bir biçimde yolculuk etmelerini sağlamak için her türlü önlemi alarak BursaRay’ın seferlerini uzattı. Buna göre, 31 Aralık Perşembe akşamı saat 02.00’ye kadar seferler sürecek. BUDO, yeni yıl yoğunluğu dolayısıyla normal seferlerine ek seferler koyarak 31 Aralık Perşembe günü saat 16.15’de Mudanya-Kabataş ve saat 18.45’de Kabataş-Mudanya seferleri, 3 Ocak Pazar günü de saat 16.45’de Mudanya-Kabataş ile saat 19.15’de Kabataş-Mudanya seferleri gerçekleştirilecek. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin kentte vatandaşların daha iyi bir ortamda yeni yılı karşılayabilmeleri için yapılan çalışmalar kapsamında, Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı nöbetçi ekip bulunduracak. Denetimlerini sürdürecek olan Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı’na 234 77 52 ve ALO Belediye 153 no’lu telefonlara başvurulduğu takdirde vatandaşlarımıza yardımcı olacak. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından yeni yılda her türlü itfaiye hizmeti ve yangın ihtimaline karşı, 28 ayrı grupta 400 personel ve 99 araçla görevini sürdürecek. İhtiyaç duyulması halinde itfaiyenin 110 numaralı yangın hattı vatandaşlar tarafından ulaşılabilecek. Büyükşehir Belediyesi, kent merkezi ile tüm ilçelerde kar yağışı ihtimaline karşı tedbirlerini almış olup, ekipler Bursa genelinde kar sebebiyle ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması için 24 saat kesintisiz karla mücadele hizmeti verecektir. Yollarla ilgili sıkıntılarda acil müdahaleler için nöbetçi ekibe ihtiyaç duyulması halinde 153 numaralı telefona başvurulabilecektir. BUSKİ Genel Müdürlüğü’nün bakım ve onarım ekipleri de yeni yılda hizmet verecek olup, vatandaşlar, su ve kanalizasyonla ilgili her türlü şikayetlerini 185 veya 270 24 00 no’lu telefona bildirerek, yardım isteyebileceklerdir."
Yılbaşı sebebiyle 31 Aralık 2015 ve 01 Ocak 2016 günleri halkın yoğun olarak bulunduğu eğlence merkezlerinde, alışveriş yaptığı cadde ve alışveriş merkezlerinde meydana gelebilecek kapkaç, yankesicilik ve organize suçlarla ilgili olayların önlenmesi ve vatandaşların huzur ve güvenliğinin sağlanması için emniyet tedbirleri en üst düzeyde alınacağını ifade eden Bursa Valiliği açıklamanın devamında:
“Yılbaşı gecesi için gece ekipleri takviye edilecek, Ankara, İstanbul, İzmir yollarının şehir içinden geçiş güzergahlarına önemli kavşaklara ve eğlence yerleri çevrelerine ve güzergah üzerlerine mutlaka ekip çıkartılacaktır. İhtiyaç duyulan ve lüzum görülen diğer yerlere de ekip sevk edilmek suretiyle gereken trafik tedbirlerinin zamanında alınması sağlanacaktır. Çekici-kurtarıcı, her an göreve hazır vaziyette bekleyecektir. Ayrıca günün önemine binaen Uludağ yolunda ve Uludağ yolu mevkiinde birer ekip görevlendirerek trafik kontrolleri yapılacaktır. İl Jandarma Komutanlığı yılbaşı gecesi emniyet ve asayişi temin edecek, kamu esenliğini sağlayacak, yollarda trafiği düzenleyecek, ayrıca Trafik Timlerince trafik yoğunluğu olan yollarda trafik kontrolleri yapılacaktır. Yılbaşında Jandarma sorumluluk bölgesinde ikamet eden vatandaşların emniyet, asayiş ve trafik konularındaki tüm ihbar ve şikâyetlerini değerlendirmek, meydana gelen olaylara süratle müdahale edebilmek maksadıyla Harekât Merkezi 24 saat esasına göre görev yapacaktır. Hareket merkezine görev süresince başta (156) Jandarma İmdat telefonu olmak üzere vatandaşlarımız acil durumlarda aşağıdaki telefonlara başvurabileceklerdir. Bununla birlikte hastanelerde de gerekli sağlık tedbirleri alınarak, yılbaşında hastanelerimizde yeterli sağlık personeli bulundurulması ve tıbbi malzeme eksikliklerinin giderilmesi ile her türlü acil duruma karşı hazırlıklı bulundurulmaları planlanmıştır. Yılbaşı tatili süresince, elektrik dağıtım sistemi de hiçbir şekilde programlı enerji kesintisi yapılmayacak olup; meydana gelebilecek elektrik arızalarına en kısa sürede müdahale edebilmek için ekiplerimiz vardiyalı olarak çalışmaya devam edecektir" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!