Belediye İle STK’lar El Ele Güç Birliği Oluşturdu

Güncelleme Tarihi:

Belediye İle STK’lar El Ele Güç Birliği Oluşturdu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2016 13:10

Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdullah Karadağ, Bursa’da belediyelerin sivil toplum kuruluşları ile el ele vererek güç birliği oluşturduklarını söyledi.
Yeşil Bursam Derneği başkanlığına tekrar gazeteci Muharrem Karabulut seçildi. Bursa’nın tarihi ve kültürel mirasının korunması, çevre sorunlarının çözümlenmesi ve kamu yönetimi ile halk arasında köprü görevi üstlenen Yeşil Bursam Derneği’nin genel kurulu Pınarbaşı Hisar tarihi Kaleiçi Otel’de toplandı. Genel kurulda divan başkanlığı görevini üstlenen Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Karadağ, Bursa Büyükşehir belediyesi başta olmak üzere bütün belediyelerin halkın temsilcisi olan ve toplumun sesi olan derneklerle, sivil toplum kuruluşlarıyla el ele vererek sorunları çözdüğünü söyledi. Yeşil Bursam Derneği’nin Bursa’nın tanıtımı, kültürel mirasının korunması ve çevre sorunları konusunda hem yerel de hem de Türkiye genelinde, hatta yurt dışındaki faaliyetlerde Bursa’nın tanıtımını gerçekleştirdiğini anlatan Karadağ şöyle konuştu:
"Bursa’da yaklaşık 4 bin 500 tane dernek var. Bu derneklerin hepsi, kendince çalışmalar yapıyorlar. Bu topluma katkı koyma adına, sorunların çözümü adına çabalıyorlar. Yeşil Bursam Derneğimiz, kurulduğu ilk günden itibaren, Bursa’nın sorunlarına farklı çözüm önerileriyle gündem oluşturan, çözüm önerileri üreten ve halkla beraber kamu kaynaklarının, yatırımlarının denetlenmesi görevini üstlenen çok önemli çalışmalara imza attı. Bizlerde bu çalışmalara şahit olduk. Yeşil Bursam Derneği’nin yaptığı uluslar arası çalışmalar sayesinde Bulgaristan Krallığı’nın başkenti Veliko Tornava ile Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk başkenti Bursa arasında kardeşlik sözleşmelerinin imzalanması, iki başkentin birleşmesi, bu çalışmalara en güzel örnektir. Bursa’da, yerel yönetim anlayışları değişti. Bizler, Belediye yöneticileri ve seçtiği temsilciler olarak, derneklerle sürekli işbirliği halindeyiz. Dertleri, sıkıntıları çözme adına STK’larla işbirliği yapıyoruz. Bu çalışmalarımız, hem Türkiye’ye hem de bazı AB üyesi ülkelere örnek gösteriliyor.”
Yeşil Bursam Derneği Başkanı Muharrem Karabulut, 2010 yılında kurulan ve 5 yıl içinde 5 tane uluslar arası proje yaparak Bursa’nın başta AB üyesi ülkeler olmak üzere dünyaya tanıtımında büyük başarılar elde ettiklerini söyledi. Karabulut, 2014 yılı Avrupa Birliği Kültür Ödülü’nün, Bulgaristan Kültür Bakanlığı tarafından Yeşil Bursam Derneği’ne verilmesinden gurur duyduklarını ifade etti.
Muharrem Karabulut’un başkanlığındaki yeni yönetim kurulunda, Muhsin Özlükurt, Atilla Ödünç, Neslihan Çelik, Özer Yavuz, Orhan Doğan, Kazım Sarnık, Fahriye Bozat, Kemal Uysal, Firdevs Deymen, Tuğba Özmelek, Serkan Taşkıngül, Elvan Akay, Sevinç Mutlu, M.Ali Işık görev aldı.
Denetleme Kuruluna, Haluk Çaruk, Refik Kayhandemir, Filiz Oktay, Aykut Aydın, Remzi Yılmaz seçildi.
Disiplin kuruluna, İsmail Fedai, İsmail Öztat, Hüseyin Şahin, Kemal Baloğlu, Cemal Vardar,İbrahim Toprak ve Erdinç Bayraklı seçildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!