Ayça Özgür, Badmintonda Balkan Şampiyonu Oldu

Güncelleme Tarihi:

Ayça Özgür, Badmintonda Balkan Şampiyonu Oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2015 16:45

AYÇA ÖZGÜR ROMANYA'DA AVRUPA ŞAMPİYONU OLDU

Badminton Milli Takımında yer alan Osmangazi Belediyespor sporcularından Ayça Özgür, 03-04 Temmuz tarihleri arasında Romanya’da düzenlenen 13 yaş Balkan Şampiyonasında, karışık çiftlerde şampiyon, tek bayanlarda ise 3’üncü oldu.
Osmangazi Belediyespor Kulübü, son dönemde elde ettiği başarılarına bir yenisini daha ekledi. 3-4 Temmuz tarihleri arasında Romanya’nın Oneşti şehrinde düzenlenen 13 yaş altı Balkan Badminton Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Ayça Özgür, karışık çiftler (mix) kategorisinde 4 maç sonunda şampiyonluğa ulaştı. Mix kategorisinde 4 müsabaka yapan Ayça Özgür, finalde Romen rakiplerini 2-0 yenerek altın madalyaya ulaşırken, tek bayanlarda ise 3’üncü olarak bronz madalyanın sahibi oldu.
İlk defa milli olan ve katıldığı Balkan turnuvasında büyük bir başarı elde eden Ayça Özgür, Badminton sporuna Osmangazi Belediyespor Kulübü’nde başladığını söyledi. 9 yaşında başladığı badminton branşında 3 yıl içerisinde Balkan şampiyonu olan Özgür, “Başarımda en büyük pay kulübüm ve beni yetiştiren hocalarım. Okula sporcu seçmelerine geldiklerinde beni seçerek badminton sporu ile tanıştırdılar. Hedefim, önce ülkemde her yaş kategorilerinde şampiyon olmak, ardından da dünya ve olimpiyat şampiyonalarında ülkemi temsil etmek. 2020 olimpiyatlarına katılmayı çok istiyorum. Eğer olmazsa, 2024 olimpiyatlarda ülkemize şampiyonluk kazandırmak için çalışacağım” dedi.
Katıldığı turnuvada Balkan Şampiyonu olarak ülkeye altın madalya kazandıran Ayça Öztürk ve hocalarını başarılarından dolayı kutlayan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Takım ve ferdi branşlarda elde edilen Dünya, Avrupa, Balkan ve Türkiye şampiyonlukları, gençlere imkan tanındığında neleri başarabileceklerinin en güzel göstergesi. Elde edilen bu başarılar yalnızca bizlerin değil, tüm kentin, ülkenin göğsünü kabartan önemli başarılar. Bizlere bu gururu yaşatan sporcu ve hocaları ile kulüp yöneticilerimi kutluyorum” dedi.
Osmangazi Belediyespor Badminton Takımı ve Milli Takım Hocası Çağatay Taşdemir ile Ayça’nın antrenörü Nursel Çakır da, genç sporcunun çok yetenekli olduğunu belirterek, gelecekte daha büyük başarılara imza atacağına inandıklarını ifade ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!