Ayakları zemine sabitlenmiş şekilde dans ettiler

Güncelleme Tarihi:

Ayakları zemine sabitlenmiş şekilde dans ettiler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2016 12:10

Ayakları zemine sabitlenmiş şekilde dans ettiler

Haberin Devamı

BURSA (DHA)-BURSA'nın Nilüfer ilçesinde bu yıl 5'ncisi düzenlenen, "Nilüfer Tiyatro Festivali" ilginç bir gösteriye ev sahipliği yaptı. Çek Cumhuriyeti'nden gelen Correction Vertedance; ayakları zemine sabitlenmiş şekilde dans ederek, özgürlüğün, mutluluğun bedende ortaya çıkışını anlattı.



Türkiye'den ve 5 farklı ülkeden tiyatro oyunlarını sanatseverlerle buluşturan 5. Nilüfer Tiyatro Festivali kapsamında, Çek Cumhuriyeti'nden gelen, Correction Vertedance topluluğu yaptığı dans gösteri ile izleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Nazım Hikmet Kültürevinde ki gösteride sahnede ki yedi sanatçı, zemine sabitlenmiş bir durumda dans etti. İki müzisyenin de sahnede canlı müzikle eşlik ettiği bu farklı dans, büyük ilgiyle izlendi. Ayaklarından zemine sabitlenen dansçılar bir saat boyunca kendi limitlerini zorlayarak gösteri yaptı. Fiziksel kısıtlamalara rağmen çok sayıda dans hareketi yapan dansçılar, gösterileriyle özgürlüğün, mutluluğun bedende ortaya çıkışını anlattı.

Kişinin kendi çabalarıyla kendini özgürleştirebileceğine ilişkin mesajlar veren dans gösterisi büyük alkış aldı.

Nilüfer'deki Tiyatro Festivali'ne katılmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Koreograf ve Dansçı Karolína Hejnová, Türkiye'deki ilk gösterilerini Nilüfer'de gerçekleştirdiklerini söyledi. Karolína Hejnová, bütün dansçıların fiziksel kısıtlamalara rağmen çok sayıda dans figürünü bir saat boyunca yaparak özgürlüğün, mutluluğun bedende ortaya çıkışına anlattıklarını belirtti.



Tiyatronun insanların toleranslarını test ettikleri bir alan olduğunu belirten Hejnová, “Tüm insanlar birbirinden farklıdır ve farklı düşünürler. Ama aynı dünyada beraber yaşamak ve bu sisteme ayak uydurmak zorundayız" dedi.



Nilüfer'de 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde başlayan tiyatro festivali, 28 Nisan tarihine kadar sürecek . Festivalde, 54 tiyatro topluluğu 115 temsil, 3 konser, 1 sergi yer alacak. Davetliler arasında 5 ülkeden 5 yabancı topluluk bulunuyor.

(Fotoğraflı)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!