TBMM'de yöresel ürünler ikramı

Güncelleme Tarihi:

TBMMde yöresel ürünler ikramı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2017 10:14

TBMM'de yöresel ürünler ikramı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - TÜRKİYE Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik tarafından Burdur'un yöresel ürünleri ikram edildi.

Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik tarafından anayasa değişiklik teklifinin görüşüldüğü TBMM genel kurulunda milletvekillerine Burdur'un yöresel ürünleri olan ceviz ezmesi, haşhaş ezmesi, pekmezli ceviz helvası, haşhaş gevreği ve Bucak salebi ikram edildi.

Yöresel ürünlerin başta Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri ve TBMM personeline ikram edildiğini söyleyen Bayram Özçelik, "Yoğun bir çalışma döneminde olan milletvekillerimize bakanlarımıza ve başbakanımıza hem Bucak salebi hem de ceviz ezmesi ikram ederek daha dinç kalmalarını ve yöremizin özgü lezzetlerini bir kez daha tatmalarını istedik" dedi.

Türkiye'de tüketilen salebin yüzde 90'ının Bucak'ta elde edildiğini belirten Özçelik, Bucak salebinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde gündeme geldiğini kaydetti. Yörelere özgü ürünlerin dünyadaki ticari rekabete katılması gerektiğini belirten Özçelik, şöyle dedi:

"Bizim bu salebi, ezmelerimizi duyurmamız lazım. Bunu illa ki marka haline getirmemiz lazım. Ezme ve salep gibi ürünlere pazarlama alanları geliştirmemiz lazım. 'Burdur için ne yapabiliriz' diye çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Yerel kalkınma önemli. Salep doğal bir içecek. Hiçbir katkı maddesi yok içeriğinde. Kışın insanların içini ısıtan salep kokusuyla, tadıyla içerken insana mutluluk, dinçlik veriyor."

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!