MAKÜ'de 11'inci Bahar Şenliği

Güncelleme Tarihi:

MAKÜde 11inci Bahar Şenliği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 10:01

MAKÜ'de 11'inci Bahar Şenliği

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - MEHMET Akif Ersoy Üniversitesi'nde (MAKÜ) düzenlenen 11'inci Bahar Şenliği başladı.

Bu yıl 11'incisi düzenlenen MAKÜ Bahar Şenliği'nin açılışı yapıldı. Açılışa, Vali Şerif Yılmaz, MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Korkmaz, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Halk oyunları gösterisinin ardından akademik aşama kaydeden akademisyenler biniş giydi. Müzik Kültürü Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Zeki Nacakcı tarafından hazırlanan, yerel sanatçı Neslihan Yılmaz tarafından seslendirilen mini Türk halk müziği konseri sunuldu.

Rektör Adem Korkmaz, 2006 yılında 204 olan akademik personel sayısının bu yıl itibariyle 839'a yükseldiğini söyledi. MAKÜ'deki profesör sayısında yüzde 48'lik artış olduğuna vurgu yapan Rektör Korkmaz, "Rakamlar akademik kadronun yükseldiğini gösteriyor. Doçent sayımızda yüzde 93'lük, yardımcı doçentlerde ise yüzde 50'lik bir artış söz konusu. Bu sayılar genç akademik kadromuzun artık olgunluğa ulaştığını gösteriyor. 2006'da 11 bin 800 olan öğrenci sayımız 2015'te 22 bin, 2017'de 28 bin 800'e ulaştı. Bu sayının 2019 yılında 43 bin, 2023'te ise 60 bin olmasını hedefliyoruz" dedi.

Fakülte sayıları hakkında da bilgi veren Korkmaz, "Üniversitemiz kurulduğu yıl olan 2006'da 3 fakülte ile eğitime başlamış, 2015 yılına kadar 6 fakülte ile devam etmiş ve son 2 yılda açılan 5 yeni fakülte ile bu sayı 11 fakülteye ulaşmıştır. Bu yıl kurulması planlanan spor bilimleri fakültesi ile bu sayı 12 olacaktır. Meslek yüksekokulu ve yüksekokulların sayılarında da artışlarımız oldu. Ayrıca Türk Müziği Konservatuarı kuruldu. Kültürel çeşitlilik bakımından da güçlü bir altyapıya sahibiz. Bu açıdan kurulan konservatuar hem ilimize hem de ülkemize katkılar sağlayacak. Gerek altyapı çalışmaları gerekse idari altyapıyı güçlendirme anlamında üniversitemiz çalışmalarına devam ediyor" diye konuştu.

Rektör Korkmaz konuşmasının ardından akademik aşama kaydeden 5 profesör, 12 doçent ve 37 yardımcı doçente binişlerini giydirdi.

2016 yılında yaptıkları akademik çalışmalar dolayısıyla Akademik Teşvik Ödülü almaya hak kazananlara ise ödüllerini Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcısı Serdar Başgül ve Rektör Adem Korkmaz tarafından verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!