Lisinia Tayvan EXPO'sunda

Güncelleme Tarihi:

Lisinia Tayvan EXPOsunda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2017 10:22

Lisinia Tayvan EXPO'sunda

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'daki Lisinia Doğa Projesi, Tayvan'da Kasım 2018- Nisan 2019 tarihleri arasında gerçekleşecek EXPO'da Türkiye'yi temsil edecek.

Burdur merkeze bağlı Karakent Köyü'nde yaklaşık 10 yıl önce başlatılan Lisinia Doğa Projesi, 3 Kasım 2018- 24 Nisan 2019 tarihleri arasında Tayvan'ın Taichung kentinde düzenlenecek 'bahçecilik' temalı EXPO'da hem Burdur hem de Türkiye'yi temsil edecek. Tayvan'da düzenlenecek Türkiye ve Avrupa'dan sadece Burdur Lisinia Bahçesi'nin katılacağı bahçecilik temalı EXPO için Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Servet Olpak, Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürü Rıza Kamil ile Lisinia Doğa Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca ve ilgili kurum müdürlerinin katılımıyla toplantı yapıldı.

EXPO'ya Türkiye adına sadece Burdur'dan Lisinia Garden Projesi'nin katılacağını ve bunun heyecan verici olduğunu söyleyen Vali Şerif Yılmaz, "Tayvan EXPO'su 2018 Kasım ayında başlayıp Nisan 2019'a kadar devam edecek. 2005 yılında yine aynı ülkede yapılmış ve 10 milyon kişinin ziyaret ettiği bir EXPO, 2018 EXPO için de 10 milyonunun çok üzerinde ziyaretçi beklenen bir organizasyon" dedi.

Vali Yılmaz, "Sınırlı sayıda ülke ve projenin katılım sağladığı Tayvan 2018 EXPO'ya 'Burdur Lisinia Garden' projesiyle yaklaşık 1 yıl önce müracaat etmiştik. 1 yıl içerisinde yapılan uğraşlarla beraber çok şükür neticelendi, ilk önce davetli olarak çağrıldık ancak, daha sonra müracaatın fazla olmasından dolayı yarışmaya dahil olduk. 158 proje içerisinden yapılan yarışta 10 proje kabul edildi. 20 adet dış mekan projesi 2018 Tayvan EXPO'da yerini almış olacak. Sadece Lisinia değil Burdur Lisinia Bahçesi adıyla bu EXPO'ya katılıyoruz ve ayrıca bayrağımızın da temsil edileceği bu proje orada kabul edildi. Özellikle ülkemizin içinde bulunduğu son dönemleri de dikkate alırsak tanıtımı ve bayrağımızın dalgalandığını her yerde göstermek adına bu projenin ülke dışında hayata geçirilmesi çok daha anlam ifade ediyor" diye konuştu.

Lisinia Proje Sorumlusu Öztürk Sarıca, şöyle dedi:

"2016 Antalya EXPO'da projemiz üçüncülük ödülü ve sürdürülebilirlik özel ödülünü almıştı. Bu ödüllere binaen bizi Tayvan EXPO'suna çağırmışlardı. Ama sonraki süreçte sınırlı bahçe ve katılımın çok yüksek olmasından dolayı ön elemelerden sonra 158 proje kaldı. Sonraki süreçte bunun 10 bahçesi bazı hatırlı yerlere verilmiş. Sonuçta 10 bahçe için yarıştık ve bu 10 bahçe için yarışırken de çok çetin mücadeleler verildi. Ülkemiz adına da çok çetin mücadeleler verildi. Lisinia gönüllüleri de orada çok çetin mücadeleler verdi. Özellikle EXPO 2016 Antalya Genel Sekreter Yardımcısı Mücahit Şengül'e destekleri için teşekkür ediyorum. Sayın Valimize de bu süreçte gösterdiği yakın ilgi ve destekleri dolayısıyla ayrıca teşekkür ediyorum. Lisinia Projesi teması ile birlikte Burdur Lisinia Projesi olarak dış mekanlar bahçesi olarak ilk 10 proje arasına girerek orada görüntülenmeye hak kazandık."

Ak Parti Milletvekili Bayram Özçelik de EXPO'ların önemini bildiklerini anlatırken, "Antalya'daki 2016 EXPO'sunun çalışmalarını mecliste de çok yakın takip ettik. 4- 5 yıl öncesinden ülkenin meclislerinde veya bütçelerinde büyük bir kalem olarak görüşmeleri yapılır ve hazırlanır. Çünkü dünyaya açılan bir penceresi konumundadır EXPO'lar. Dolayısıyla ben buradan Tayvan'da yapılacak EXPO'da Burdur'umuzun Lisinia'nın yer alıyor olmasından dolayı çok mutlu olduğumu ifade etmek istiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!