Farkındalık için kitap okudular

Güncelleme Tarihi:

Farkındalık için kitap okudular
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2018 14:38

Farkındalık için kitap okudular

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Kütüphane Haftası dolayısıyla düzenlenen etkinlikte 1 saat boyunca kitap okudu.
Burdur'da 54'üncü Kütüphane Haftası dolayısıyla Kitap Okuma etkinliği düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı'ndaki etkinliğe Vali Yardımcısı Bahir Altunkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Özdemir, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Proje Topluluğu Öğrencileri, Burdur Belediyesi Berberoğlu Vakfı Huzurevi sakinleri, Burdur Gençlik Merkezi üyeleriyle vatandaş katıldı. 1 saat süren etkinlikte kimi katılımcılar tek başına, MAKÜ Proje Topluluğu öğrencileri ise yaşlılarla birlikte kitap okudu.
Zafer Kılınç (70), "Torunlarımla birlikte kütüphaneye gidiyorum. Torunlarım kitap okuyor, ben dinliyorum. Gençlerin burada da bana kitap okumasından memnun oldum" dedi.
Murat Erkan (62) "Gençler hep telefonlarla ilgileniyor. Günde 10 sayfa kitap okusa yetecek. Bilgilenecekler, bilgi sahibi olacaklar ama yapmıyorlar" diye konuştu.
MAKÜ Proje Topluluğu öğrencilerinden Sultan Altıntaş, şöyle dedi:
"Şu anda geleceğimizin tehlike altında olduğunu düşünüyorum. Gençler kitap okumaktan çok teknolojik aletlere yöneldi. Bunda ailelerin payı da yüksek. Çocuklar oyalansın diye ellerine telefon, tablet gibi teknolojik aletler yerine resimli kitaplardan başlayarak kitap okumaya teşvik ederlerse ileride gençliğimiz daha bilgili olur. Türkiye'nin gelişmesi de kitap okumaya bağlı. Kitap zihinsel ve bilişsel olarak her konuda bizi geliştiriyor."
Berberoğlu Vakfı Huzurevi sakinlerinden Ömer Karakaya, etkinliğe katılmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!