Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü Burdar’da Kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü Burdar’da Kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2015 15:07

ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 100. YILDÖNÜMÜ YURT GENELİNDE OLDUĞU GİBİ BURDUR’DA DA ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANDI. BURDUR ŞEHİTLİĞİ’NDE DÜZENLENEN ÇENELK SUNMA TÖRENİ İLE BAŞLAYAN ETKİNLİKLER, CUMHURİYET LİSESİ’NİN ANMA ETKİNLİĞİ İLE SON BULDU.

Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü yurt genelinde olduğu gibi Burdur’da da çeşitli etkinliklerle kutlandı. Burdur Şehitliği’nde düzenlenen Çelenk Sunma Töreni ile başlayan etkinlikler, Cumhuriyet Lisesi’nin Anma Etkinliği ile son buldu.
-ÇELENK SUNMA TÖRENİ-
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü sebebiyle Burdur Şehitliği’nde Çelenk Sunma Töreni düzenlendi. Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Garnizon Komutanı Jan. Alb. Sayit Koca ve Burdur Belediye Başkanvekili Arif Pak ve Gaziler, Şehitliğe çelenk koydu. Çelenklerin sunumundan sonra askerler tarafından saygı atışı yapıldı. Çelenk Sunma Töreni Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin konuşmayı Jan. Yüzbaşı Mehmet Kuzu tarafından yapıldı.
-ŞEHİT MEZARLARINA KARANFİL KONULDU-
Burdur Şehitliği Anı Defteri’ne duygularını yazan Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek: “ Bizleri bugünlere eriştiren, canlarını vatanımız uğruna feda eden Aziz Şehitlerimiz; sizler bu vatan için, Ay Yıldızlı bayrağımızın ilelebet göklerde dalgalanması uğrunda canınızı hiç tereddüt etmeden seve seve verdiniz. Bu eşsiz fedakarlığınız, Yüce Milletimiz tarafından ebediyen unutulmayacaktır. Aziz Şehitlerimiz, kahramanlık destanlarınızı nesilden nesile aktararak bizlere bıraktığınız bu emaneti aynı şuur ve inanç ile sonsuza kadar yaşatmanın kararlılığı içindeyiz. Sizlerin emaneti olan bu vatan toprakları, gerektiğinde aynı fedakarlığı yapmaya hazır bizlere emanettir. Sizleri rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz” diye konuştu.
-CUMHURİYET LİSESİ DUYGULANDIRDI-
Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü sebebiyle Cumhuriyet Lisesi tarafından MAKÜ Konferans ve Sergi Salonu’nda Anma Töreni düzenlendi. Programa, Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Garnizon Komutanı Jan. Alb. Sayit Koca ve Burdur Belediye Başkanvekili Arif Pak, protokol mensupları ve siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. Programda ilk olarak Cumhuriyet Lisesi Müdürü Mücahit Kılıç, Çanakkale Zaferi’ni tüm detaylarıyla anlattı.
-ÇANAKKALE OYUNU DUYGULANDIRDI-
Cumhuriyet Lisesi Edebiyat Öğretmeni Şenol Durmazer tarafından Çanakkale Savaşı’nda düşmana karşı yurdumuzu savunan dedesini anlattığı Çanakkale Tiyatro Oyunu, katılımcıları duygulandırdı.
Edebiyat Öğretmeni Şenol Durmazer’in cephede savaşan dedesinin gözünden anlattığı Tiyatro Oyunu, Cumhuriyet Lisesi Müzik Öğretmeni ve Burdurlu Yöre Sanatçısı Ümran Özdemir, okuduğu türkülerle, salondakileri duygulandırdı.
Program, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yıldönümü sebebiyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim dallarında dereceye giren öğrencilerin ödüllerinin verilmesi ile devam etti. Burdur Vali Vekili Hamdullah Suphi Özgödek, Burdur Milletvekili Ramazan Kerim Özkan, Garnizon Komutanı Jan. Alb. Sayit Koca, dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti. Program, konferans salonunun önünde yağlı buğday çorbası ve üzüm hoşafının dağıtılması ile sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!