Burdur'da teröre tepki yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Burdurda teröre tepki yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 14, 2016 09:40

Burdur'da teröre tepki yürüyüşü

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da kent protokoluyla yüzlerce kişinin katıldığı teröre tepki yürüyüşü yapıldı.

Burdur Valiliği, belediye, Ticaret ve Sanayi Odası'nın organizasyonunda teröre tepki yürüyüşü düzenlendi. Köprübaşı'ndan başlayıp Cumhuriyet Meydanı'nda sona eren yürüyüşe Vali Şerif Yılmaz, CHP Milletvekili Mehmet Göker, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı ile STK ve siyasi parti temsilcileriyle yüzlerce Burdurlu katıldı.

Yürüyüş sırasında 'Ne Mutlu Türküm Diyene', 'Polise Uzanan Eller Kırılsın', 'Kana Kan İntikam', 'Mustafa Kemal'in Askerleriyiz' sloganları atıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından İl Müftüsü Hıdır Bayrak şehitler için dua etti.

STK'lar adına konuşan Burdur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yusuf Keyik, "Devletimizin bekasına, milletimizin geleceğine ve ülkemizin bütünlüğüne yönelik olarak bazı iç ve dış odakların terör saldırılarından birini daha çok acı bir şekilde İstanbul'da yaşadık. Ortadoğu'da yaşanan istikrarsızlık sonucunda son yıllarda terör saldırılarının hedefi olan Türkiye, bir kez daha alçaklıkta sınır tanımayan hain bir saldırının hedefi olmuştur" dedi.

Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü'nde insanlığa karşı apaçık suç işleyen bu saldırının faillerini, azmettiricilerini ve arkasındaki güçleri lanetliyorum" diye konuştu.

Vali Şerif Yılmaz katılımcılara teşekkür ederken, şunları söyledi:

"15 Temmuz'da aynı duyarlılığı gösterdiniz. 10 Aralık'ta İstanbul'da hain bir saldırı sonucu şehit olan polislerimizin ve sivil vatandaşımızın anısına yine bugün buradasınız. Tüm Burdurlu hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Onların kanıyla sulanan bu topraklarda bizler başımız dik olarak yaşamımızı sürdürmekteyiz. Bu ülkenin bölünüp parçalanmasına, birilerine peşkeş çekilmesine uğraşan gerek içerden, gerek dışardan, özellikle dışardan maşa olarak kullanılan insanlar, bunlara insan vasfının da uygun olmadığını düşünüyorum. İnsanların en aziz hakkı yaşam hakkıdır. İnsanların bu yaşam hakkını elinden alabilecek kadar insanlıktan çıkmış, Müslüman sıfatı olmayan o hainler bizim canımızı dağladı, yüreğimizi yaktı."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!