Burdur'da çocuklara bisiklet hediye edildi

Güncelleme Tarihi:

Burdurda çocuklara bisiklet hediye edildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2016 11:04

Burdur'da çocuklara bisiklet hediye edildi

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - SAĞLIK Bakanlığı tarafından Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015-2018 kapsamında 56 çocuğa bisiklet hediye edildi.
Burdur Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Gazi Atatürk Stadı'nda düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Vali Şerif Yılmaz, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, İl Emniyet Müdürü Eyüp Özüdoğru, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Özel İdare Genel Sekreteri Servet Olpak ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Sevinç Sütlü, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle çocuklar katıldı.
Vali Şerif Yılmaz, toplumun obeziteyle mücadele konusunda bilgi düzeyini arttırmak, yeterli, dengeli ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından 'Fiziksel Aktiviteyi Teşvik Projesi 2015- 2018' ile Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullar, öğrenciler, üniversiteler, belediyeler, resmi kurumlar ile sivil toplum kuruluşlarına bisiklet desteği sağlandığını söyledi.
Vali Yılmaz, şöyle dedi:
"Hedef burada sadece bisiklet dağıtmak değil, bisikletin günlük yaşamda kullanılması alışkanlığını geliştirmek, insanlarımızın modern teknolojinin bağımlısı haline gelmesini önlemek. Artık araçlara şehir içinde park edecek yer bulamıyoruz. Kişi başına düşen araç sayısı bakımından yüksek olan illerden biriyiz. Şehir merkezi sokaklarının genişleme şansı yok. Mevcut imar planlarına göre de artık yetersiz geliyor. O nedenle belli bölgelerde trafik güvenliğini aksatmadan ve özellikle gençlere söylemek istiyorum; bisiklet kullanırken yolların sadece size ait olmadığını yolların sizden başka da kullanan olduğunu düşünmenizi ve bisiklet kullanmanızı ifade etmek istiyorum."
Konuşmanın ardından Vali Yılmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesinde kalan 56 çocuğa bisikletleri teslim edildi. Programın sonunda yapmış olduğu bisiklet yolu projesi kapsamında Burdur Belediyesi'ne gönderilen 815 bisiklet de Vali Yılmaz tarafından Başkan Ercengiz'e teslim edildi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!