Burdur'da 43 bin öğrenci karne aldı

Güncelleme Tarihi:

Burdurda 43 bin öğrenci karne aldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 15:09

Burdur'da 43 bin öğrenci karne aldı

Haberin Devamı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da 43 bin 823 öğrenci karne sevinci yaşadı.
2016-2017 Eğitim Öğretim Yılının sona ermesi dolayısıyla Şehit Akif Altay Ortaokulu'nda tören düzenlendi. Törene Vali Şerif Yılmaz, Ak Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Gazrnizon Komutanı Albay Cem Tuce, Cumhuriyet Başsavcısı Sadi Doğan, İl Emniyet Müdürü Saim Akpınar, İl Jandarma Alay Komutanı Albay Tayfun Dündar, şehit polis memuru Akif Altay'ın annesi Fadime Altay ve eşi Gülsüm Altay ile öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Törende konuşan Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Bayram, eğitimin insanı değerli kılan, toplumu yücelten ve insanlığa yön veren önemli bir süreç olduğunu söyledi. Milletvekili Bayram Özçelik ise Burdur'un eğitimdeki başarıları ile övünç duyduklarını kaydetti. Vali Şerif Yılmaz Burdur'un eğitim kenti olduğunu ve eğitimdeki altyapısı ile Türkiye'nin en iyi illerinden biri olduğunu söyledi. Vali Yılmaz, velilerin çocuklarını Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın açtığı yaz okullarına göndermelerini istedi.
Yılmaz, "Ne çektikse bundan çektik, merdiven altı din eğitimi yapıldı bu ülkede. Kendilerine göre din uydurdular. Uydurdukları dinle bu ülkeyi işgale kalkışanlar oldu. Yaz döneminde Diyanet İşleri Başkanlığımızın kontrolünde tüm camilerimizde yaz Kuran kursları var. Bu ülkede bayrağını, devletini, milletini seven imanlı gençlere, nesillere ihtiyacımız var. Birilerine taşeronluk değil, bu ülkenin gerçek sahibi olan çocuklara ihtiyacımız var. Hem sporla, hem dini eğitimle ilgili çocukların devletin kontrolündeki imkanlardan istifade etmelerini özellikle merdiven altı din eğitimine vatandaşlarımızın itibar etmemelerini rica ediyorum" diye konuştu.
Daha sonra sınıflarında dereceye girenlere ödülleri protokol üyeleri tarafından verildi ve karne dağıtımı gerçekleştirildi. Burdur'da bu yıl 266 okulda 43 bin 823 öğrenci karne aldı. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!