Mutlu: Alnımızın akıyla çıktığımız için memnunuz

Güncelleme Tarihi:

Mutlu: Alnımızın akıyla çıktığımız için memnunuz
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2018 17:32

Mutlu: Alnımızın akıyla çıktığımız için memnunuz

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - ESKİ Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu, eşiyle birlikte, FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılanıp beraat ettiği davaya ilişkin, "Her şey açık açık ortaya çıktı, hiçbir kırılmamız yok, yakınmamız yok, biz alnımızın akıyla çıktığımız için bu süreçten çok memnunuz" dedi.

FETÖ/PDY soruşturması kapsamında yargılandıkları davada beraat eden eski Bucak Belediye Başkanı Süleyman Mutlu ve eşi Mine Mutlu ilçedeki bir restoranda basın toplantısı düzenledi. Süleyman Mutlu, zor bir süreçten geçtiklerini belirterek, "24 Ekim 2015 tarihinde silahlı terör örgütüne üye olmak iddiasıyla gözaltına alındım. Akabinde tutuklanarak yaklaşık 1 ay cezaevinde kaldım. Yine Bucak Belediye Başkanlığı görevimden de açığa alınarak mahkeme sürecimiz başladı. Bu süreçte kendim ve ailem çok büyük sıkıntılar çektik" dedi.

Hakkında 9 klasör dosya hazırlandığını belirten Mutlu, "Davamız 9 klasörden oluşmaktaydı, yorucuydu ama teker teker altını çize çize çalıştık. Savcılık aşamasında da 1 yıllık süre içerisinde gelen dosyalar gelen itirafçıların ifadeleri olsun belgeler temin ederken hamdolsun yüce mahkememiz kararı verdi beratımızı aldık. 25'inde ben tutuklanırken, önce Rabbimin adaletine sonra Türkiye Cumhuriyeti'nin adaletine güvendiğimi söylemiştim. Yanlışlıklar olabilir. Bu yanlışlıklar düzelecektir. Hatta sımsıkı mensup olduğum partiye de sarılın demiştim, orada beni bekleyen arkadaşlara. Bu süreç epey uzadı ama güzel oldu. Biz güzel olduğunu şöyle diyoruz her şey açık açık ortaya çıktı, hiçbir kırılmamız yok, yakınmamız yok, biz alnımızın akıyla çıktığımız için bu süreçten çok memnunuz" diye konuştu.

15 gün içinde gerekçeli kararın alınmasının ardından İçişleri Bakanlığı'na başvuru yaparak göreve geri dönmek istediğini de aktaran Süleyman Mutlu, şöyle dedi:

"Bu davada siyasi çekişmelerin olduğu bir şeyler yaşandı ama sonuç olarak biz masumiyetimizi hukuk önünde Türkiye Cumhuriyeti adaleti önünde tescil ettirdik. Bundan sonraki süreçte inşallah ben şunu söyledim mahkemede 'Ben vatanımı, milletimi, bayrağımı çok seviyorum hayatta ihanet etmedim. İhanete teşebbüs etmem edemem de.' Yine sözlerimizin arkasındayız. Bu vatan bizim, gidecek hiçbir yerimiz yok. Bu vatan, bu bayrak kendi onurumuz için yaşıyoruz. Bu onuru da devam ettirmeye çalışacağız."

Mine Mutlu da zor ve sıkıntılı bir süreçten geçtiklerini fakat adalete her zaman güvendiklerini, sonunda da adaletin tecelli ettiğini söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!