Bucak Belediyesi'nde devir teslim

Güncelleme Tarihi:

Bucak Belediyesinde devir teslim
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2024 09:12

Bucak Belediyesi'nde devir teslim

Haberin Devamı

Halim AKCA/BUCAK, (DHA)- BURDUR'un Bucak ilçesinde 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Bucak Belediye Başkanı seçilen Hülya Gümüş mazbatasını aldıktan sonra, eski Belediye Başkanı Emrullah Ünal'dan görevi devraldı.

31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Bucak Belediye Başkanlığını kazanan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) adayı Hülya Gümüş, İlçe Seçim Kurulu'nda mazbatasını aldı. Kalabalık bir grupla Bucak Adliyesi'ne gelen Hülya Gümüş'e CHP Burdur Milletvekili İzzet Akbulut, İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay ve meclis üyeleri eşlik etti. Meclis üyeleri mazbatalarını aldıktan sonra İlçe Seçim Kurulu başkanı tarafından Hülya Gümüş'e mazbatası verildi. Adalet önünde bekleyen kalabalık gruba seslenen CHP İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay teşekkür etti. Daha sonra konuşan Hülya Gümüş, "Mazbatamızı aldık, bu saatten sonra bize düşen çok çalışmak olacak, sizlere laik olmak olacak. 5 sene sonra Allah izin verirse hiçbir kişiye 'keşke' dedirtmeyeceğim, 'İyi ki bu kızı seçmişiz' dedirteceğim" sözleriyle teşekkür etti.

Haberin Devamı

Mazbatasını alan Hülya Gümüş, İlçe Başkanı Ahmet Sedat Oktay, belediye meclis üyeleriyle birlikte Cumhuriyet Caddesi'nde esnaf ziyaretleri yaptı. Esnaf ziyaretlerinden sonra Bucak Belediyesi'ne gelen yeni Başkan Hülya Gümüş'ü, belediye personeli karşıladı. Başkanlık binasında Hülya Gümüş'ü karşılayan eski Başkan Emrullah Ünal çiçek verdi. Emrullah Ünal, "Belediye başkanlarının görevi halkın konforlu şekilde yaşamasını sağlamaktır. Biz 5 yıllık çalışmamız döneminde çok sayıda projeye imza attık. Bundan sonra yeni başkanımız Hülya Gümüş de bayrağı devralarak çalışmaları sürdürecek, Bucak için başarılı çalışmalar yapacaktır" dedi.

Emrullah Ünal'a çiçek vererek teşekkür eden Bucak Belediye Başkanı Hülya Gümüş, "Bugüne kadar vermiş olduğunuz hizmetler için teşekkür ediyorum. Bucak için taş üstüne taş koyan herkesten Allah razı olsun. 'Kazanan Bucak olsun' dedik, size ve tüm ekibinize teşekkür ediyorum" diye konuştu. Daha sonra eski Başkan Emrullah Ünal yakasındaki belediye rozetini çıkararak Hülya Gümüş'e taktı. Başkan Hülya Gümüş ise yakasındaki Türk bayraklı rozeti Emrullah Ünal'ın yakasına taktı.

Haberin Devamı

Bucak Belediyesi devir teslim töreninden sonra eski Başkan Emrullah Ünal, Bucak Belediyesi'nden alkışlarla ayrıldı. Dua okunduktan sonra başkanlık koltuğuna oturan Burdur'un ilk kadın ve en genç başkanı olan 28 yaşındaki Hülya Gümüş, desteklerinden dolayı herkese teşekkür etti. Başkan Hülya Gümüş, "Herkesin eşit olduğu tarafsız bir yönetim anlayışı ile şeffaf bir belediyecilik, birleştirici bir yönetim anlayışı ile 5 sene sonra kimseye keşke dedirtmeden herkese iyi ki dedirteceğiz. Bucak için çok çalışacağız, inşallah birlik ve beraberlik içerisinde herkesi kucaklayan yönetim anlayışı ile çok güzel işlere imza atacağımızı düşünüyorum" dedi. Belediye binası önüne inen Hülya Gümüş kalabalığa teşekkür ettikten sonra esnaf ziyaretlerini sürdürdü. (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!