Bucak Adliyesi'nde engeller kaldırıldı

Güncelleme Tarihi:

Bucak Adliyesinde engeller kaldırıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2018 14:44

Bucak Adliyesi'nde engeller kaldırıldı

Haberin Devamı

 

Halim AKCA/BUCAK, (DHA) - BUCAK Adliyesi'nde engellilerin daha rahat ulaşımını sağlamak amacıyla engelli asansörü ve Braille yazım sistemleri düzenlemesi yapıldı.

Bucak Adliyesi'nin giriş merdivenlerine engelli asansörü yaptırıldı. Görme engelli vatandaşlar için de Braille Alfabesi kullanılarak binanın girişine ve tüm kapı girişi isimliklere Braille yazılarıyla makamların adları yazdırıldı.

Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, "Adalet Sarayı girişinde engellilerimiz için yapılmış engelli rampası vardı. Bu rampanın standartlarda olmasına rağmen, Adalet Sarayımızda engellilerimizin daha iyi şartlarda ulaşımlarını sağlayabilmek için bina girişinin merdivenlere bitişik olarak engelli asansörü, hissedilebilir zemin yürüme işaretleri ve görme engelli vatandaşlar için Braille Alfabesi kullanılarak binanın girişine ve tüm kapı girişi isimliklere makamlar yazdırıldı" dedi.

Bucak Cumhuriyet Başsavcısı Günşafak Karartı, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde engelleri kaldırdıkları için mutlu olduklarını kaydetti. Başsavcı Karartı, vatandaşlara daha iyi bir hizmet verebilmek için ön başvuru bürosunun da en yakın zamanda hizmete gireceğini vurguladı.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!