Beşiktaş saldırısında yaralanan polis: Arkadaşlarım şehit oldu

Güncelleme Tarihi:

Beşiktaş saldırısında yaralanan polis: Arkadaşlarım şehit oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 20, 2016 12:32

Beşiktaş saldırısında yaralanan polis: Arkadaşlarım şehit oldu

Haberin Devamı

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - İSTANBUL Beşiktaş'ta terör örgütü PKK tarafından bombalı araçla düzenlenen saldırıda yaralanan Burdurlu polis memuru 28 yaşındaki Ömer Yiğit, "Kalkanlarla beklerken aramızdan geçen bir araçta patlama gerçekleşti. Çok sayıda arkadaşım şehit oldu. Tedavim bittikten sonra Allah'ın izniyle görevimin başına döneceğim" dedi.
İstanbul'da 10 Aralık'ta, Beşiktaş- Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Arena Stadı yanında düzenlenen bombalı araçlı saldırıda şarapnel parçaları nedeniyle el ve ayaklarından yaralanan 2 yıllık çevik kuvvet polisi Ömer Yiğit, önce Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, ardından Gaziosmanpaşa Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi oldu.
'BİRÇOK ARKADAŞIM YARALANDI'
Taburcu olduktan sonra memleketi Burdur'a anne ve babasının yanına gelen Ömer Yiğit, saldırı anını şöyle anlattı:
"Beşiktaş- Bursapor maçında misafir taraftar tribününde görevliydim. Uzun zamandır seyirci yasağı olduğu için yoğun güvenlik önlemleri vardı. Maç bitti. Beşiktaş taraftarını dışarı aldık. Bursaspor taraftarı içerideydi. Beşiktaş taraftarının dağılmasını bekledik. Ondan sonra Bursa taraftarını dışarı aldık. Bursa taraftarı servislerine binerken özel timle birlikte koridor oluşturduk. Karşılıklı güzergah almıştık. Kalkanlarla beklerken aramızdan geçen bir araç patlamayı gerçekleştirdi. Çok sayıda arkadaşım şehit oldu. Birçok arkadaşım yaralandı. Ben de ellerim ve ayaklarımdan şarapnel parçaları ile yaralandım. Anlatmak için sözcükler kifayetsiz kalıyor. Tedavim bittikten sonra Allah'ın izniyle görevimin başına döneceğim."
İlk görev yerinin İstanbul olduğunu aktaran Yiğit, "40 gün Şırnak'ta geçici görev yaptım. Darbe gecesi de görevimin başındaydım. Allah bize güç kuvvet verdiği sürece biz de görevimizi layıkıyla yerine getireceğiz inşallah" dedi.
'OĞLUMU HASTANEDE BULDUM'
Baba Mustafa Yiğit, olayı duyduğu andan itibaren oğluna telefonla ulaşmaya çalıştığını, daha sonra oğlunun kendisini arayarak, "Baba benden daha kötü durumda olanlar var onlara yardım ediyorum" dediğini aktardı. Baba Yiğit, "Gece 01.30'da İstanbul'a gittim. Oğlumu hastanede buldum. Daha sonra Burdur'a getirdik. 'Sevinçli misin' derseniz asla değilim. O giden arkadaşlarının acıları bizim yüreğimizde. İnşallah bu süreç de geçer" diye konuştu.
'SÖZÜN BİTTİĞİ YERDEYİZ'
Anne Emek Yiğit de "Kıl payı kurtuldu ama sevinemedim. Arkadaşlarının anneleri üzgün. Hepsi vatan evladı, hepsi bizim evladımız. Hepsine üzülüyoruz. Allah herkesin yardımcısı olsun. Sözün bittiği yerdeyiz. Bu son olsun. Allah daha fazla acı yaşatmasın" dedi.

FOTOĞRAFLI

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!