'Köroğlu Yazarlık Okulu' projesinin ikincisi yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Köroğlu Yazarlık Okulu projesinin ikincisi yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2017 14:23

'Köroğlu Yazarlık Okulu' projesinin ikincisi yapılacak

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA) -  BOLU'da, ünlü halk ozanı Köroğlu’nun adını taşıyan 'Köroğlu Yazarlık Okulu' projesinin ikincisi için Bolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı.
Bolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından geleceğin yazar ve şairlerinin yetiştirilmesi amacıyla geçen yıl hayata geçirilen ve 100 öğrencinin sertifika aldığı Köroğlu Yazarlık Okulu, bu yıl 5 atölye ile ikinci kez yapılacak. Proje ile ortaöğretim ve üniversite öğrencileri arasından şiir, hikâye, deneme, portre ve güzel sanatlarda yetenekli olanlar kurulacak olan atölyelerde seçilecek. Seçilen öğrencilerin, eğitim ve gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçirilecek projede, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Durdu Mehmet Doğan, fotoğraf sanatçısı İbrahim Zaman, hikayeci ve aynı zamanda Cumhurbaşkanı Danışmanı Hüseyin Su, Türk Halk Müziği Sanatçısı Bayram Bilge Toker de yer alacak.
Projenin hayata geçirilmesi için Bolu Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında protokol imzalandı. Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, imzalanan protokolün Bolu’ya hayırlı olmasını dileyerek, "Bu çalışmayı Milli Eğitim’in master ve doktora çalışması gibi algılamak lazım. Bu sene ortaöğretimin yanında üniversite de katılıyor. İnşallah Bolu’muza ve ülkemize hayırlı çalışmalar yapılır, Bolu’dan önemli insanlar çıkmasına vesile olur” dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz ise, proje hakkında bilgiler vererek şöyle konuştu:
"Belediye Başkanımızın çok değerli katkılarıyla bu yıl da Köroğlu Yazarlık Okulu çalışmalarının ikincisini devam ettiriyoruz. Geçen yıl ki projemizi 4 atölye üzerinde gerçekleştirmiştik. Şiir, deneme, hikaye, portre adı altında gerçekleştirmiştik. 100 öğrencimiz çalışmalarını sergilemişti. Atölye çalışmaları dışında 8 tane bilinen şair ve yazarla Medeniyet Söyleşi’lerini gerçekleştirdik. Özellikle öğrencilerimizden gelen yoğun talep nedeniyle bizler buna kayıtsız kalamadık ve projenin devam etmesi yönünde karar verdik. Bu projenin ikinci yılını bu sene gerçekleştireceğiz. Bu sene 5 atölyemiz olacak. Güzel Sanatlar Atölyesi’ni de oluşturduk. Bunun dışında da önümüzdeki hafta içinde de Köroğlu Yazarlık Atölyesi Okulu çalışmalarının ilk toplantısını konferans şeklinde gerçekleştireceğiz. Konferansımıza çok önemli konuklar katılacak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!