Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: Depremden sonra kendi yaptığım evimi değiştirdim

Güncelleme Tarihi:

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: Depremden sonra kendi yaptığım evimi değiştirdim
Oluşturulma Tarihi: Kasım 12, 2016 16:43

Bolu Belediye Başkanı Yılmaz: Depremden sonra kendi yaptığım evimi değiştirdim

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA)- 12 KASIM 1999 depreminin 17'inci yıldönümünde Deprem Müzesi'ni ziyaret eden Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, 17 Ağustos ve 12 Kasım 1999 depremlerini kendi yaptığı evinde yaşadığını söyleyerek, "Bir belediye başkanı olarak, kendi yaptığı evde yaşayan biri olarak bile evimi değiştirdim. Herkes depremden önceki evlerini çok ciddi şekilde kontrol ettirmeli" dedi.
Merkez üssü Düzce'nin Kaynaşlı İlçesi olan 7.2 büyüklüğündeki depremde Bolu'da 48 kişi hayatını kaybetti, 353 kişi yaralandı. Depremin 17'inci yıldönümü nedeniyle Bolu Abant Tabiat Parkı'nda, ölen 48 kişi anısına doğa yürüyüşü düzenlendi. Daha sonra Umutkent Mahallesi'ndeki Deprem Müzesi ziyaret edildi. Ziyarette Vali Yardımcısı Mustafa Kemal Keskin, Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile öğrenciler yer aldı. 12 Kasım 1999 depremine ilişkin fotoğraflar ile gazete haberlerinin yer aldığı müzeyi gezen Vali Yardımcısı Keskin ve Başkan Yılmaz, anı defterini imzaladı. Gazetecilere açıklama yapan Başkan Yılmaz, afetlere müdahale konusunda Türkiye'nin 1999'dan çok daha ileride olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz, şöyle konuştu:
"Geçen süre içerisinde çok başka noktalara geldik. Deprem bilinci daha da arttı. Şu anda depremlerden sonraki bina yapımızda da çok ciddi farklılık oldu. Depremden sonra Bolu'da bina kalitesinde artış yaşadık. Artık binalarımızı, gelişmiş ülkelerdeki gibi insanları öldürmeyeceği bir noktaya getirdiğimizi düşünüyorum. Ancak depremden önceki süreçte bina stokumuz ile ilgili aynı şeyleri söyleyemiyoruz. Depremden sonra yaşadığımız acıları yaşamamak için herkesin binalarını çok sağlıklı olarak kontrolden geçirmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın her türlü tedbirleri almasını öneriyoruz. Depremlerden sonra yaptığımız çalışmalarda gördük ki, biz zemini çok ciddiye almıyorduk. Şu anda zemine uygun binalar yapma noktasında herkes bir noktaya geldi.  Denetimler hem devlet, hem belediye açısından çok ciddi artırıldı. Yeni yapılan binalarla ilgili olarak benim Türkiye genelinde çok ciddi bir endişem yok. Ancak deprem öncesindeki binalarda bu konuda biraz daha hassas davranmamız gerekiyor."
İnşaat mühendisi olduğunu ve 17 Ağustos, 12 Kasım 1999 depremlerini kendi yaptığı evinde yaşadığını ifade eden Başkan Yılmaz, "Benim depremde evim yıkılmadı. Netice olarak o depremi evin içinde yaşadım. O hengameyi, sıkıntıyı o evde yaşadım. Ben bir belediye başkanı olarak, kendi yaptığı evde yaşayan biri olarak bile evimi değiştirdim. Bunu vatandaşların duyarlılığını artırmak için ifade ediyorum. Herkes depremden önceki evlerini çok ciddi şekilde kontrol etmeli. Belki ilk defa kentsel dönüşüm adı altında depreme dayanıklı ev yapma konusunda devletin verdiği desteklerden yararlanması konusunda herkesi uyarıyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!