Tatvanlı Muhtarların İstanbul Gezisi

Güncelleme Tarihi:

Tatvanlı Muhtarların İstanbul Gezisi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2015 11:03

BİTLİS VALİLİĞİ’NİN ORGANİZASYONUYLA İSTANBUL’A GİDEN BİTLİS’İN TATVAN İLÇE MERKEZİ MAHALLE MUHTARLARI İSTANBUL’UN TARİHİ, TURİSTİK VE DOĞAL GÜZELLİKLERİNİ GEZMEYE DEVAM EDİYOR.

Bitlis Valiliği’nin organizasyonuyla İstanbul’a giden Tatvan ilçe merkezindeki mahalle muhtarları tarihi, turistik ve doğal güzellikleri gezmeye devam ediyor.
Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy’un da katıldığı gezi programının ilk gününde Panorama 1453 Müzesi, Eyüp Sultan Camisi ve çevresi, Pierre Loti Tepesi, Florya Akvaryum ve Miniatürk Müzesi’ni ziyaret eden muhtarlar, ikinci günde ise Topkapı Sarayı, Sultanahmet Camii, Ayasofya ve Harbiye Askeri Müzesi’ni ziyaret ederek mehteran takımının sergilediği gösteriyi izlediler. Rehberler eşliğinde her gün İstanbul’un farklı mekanlarındaki tarihi ve turistik yerleri gezme ve yerinde görme fırsatı bulun mahalle muhtarları, çektikleri hatıra fotoğraflarıyla da anı ölümsüzleştiriyorlar. Yapılan gezi programının ardından Avrupa Yakası Hizanlılar Derneği’ni ziyaret ederek Başkan Naim Tarhan ve dernek üyeleriyle görüşen muhtarlar, ardından akşam yemeğinde Tatvan Kalkınma ve Dayanışma Derneği’ne (TAKAD) misafir oldular.
Düzenlenen gezi programının oldukça verimli geçtiğini belirten Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, İstanbul’daki birçok tarihi ve turistik yeri gezme ve ziyaret etme fırsatı bulduklarını ifade etti.
Gezi programına katılan muhtarlar ise, bu tür gezi ve ziyaretlerin önemine vurgu yaparak, emeği geçen herkese teşekkürlerini ilettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!