İran Karpuzu Revaçta

Güncelleme Tarihi:

İran Karpuzu Revaçta
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2015 14:41

İRAN’DAN GETİRİLEREK BİTLİS’İN AHLAT İLÇESİNDE SATIŞA SUNULAN KARPUZLAR VATANDAŞIN DAMAK ZEVKİNE SUNULURKEN, MEVSİME GÖRE FİYATININ UYGUN OLMASINDAN DOLAYI RAĞBET GÖSTERİYOR.

İran’dan getirilerek Bitlis’in Ahlat ilçesinde satışa sunulan karpuzlar vatandaşın damak zevkine sunulurken, mevsime göre fiyatının uygun olmasından dolayı rağbet görüyor.
Van’ın İran’a açılan gümrük kapısından getirilen karpuzları ilçede satışa sunduğunu belirten karpuz satıcısı Aykut Oktay, Van Gölü ve çevresinde ki ilçelerde karpuz satışı yaptığını belirterek:
“Çok uzun bir yol olmasına rağmen ekmek parası. Karpuzlar gittiğim her ilçede büyük ilgi görüyor. Bir araba karpuzumu bir hafta içerisinde satıp yenisini almak için Van’a gideceğim" dedi.
Yerli karpuz piyasaya çıkmadığı için İran karpuzunun genelde tadımlık alındığını belirten Oktay, karpuzun kilosunu 2 TL’den sattığını söyledi.
Karpuzu bu yıl ilk kez tadan vatandaşlar ise, bu mevsimde böyle lezzetli karpuzun olduğunu tahmin etmediklerini, hem tadı hem de rengiyle yaz karpuzunu aratmadığını belirtiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!