Bitlis’te hava operasyonunda PKK'lı kızına giden anne öldü (2) - yeniden

Güncelleme Tarihi:

Bitlis’te hava operasyonunda PKKlı kızına giden anne öldü (2) - yeniden
Oluşturulma Tarihi: Ekim 05, 2016 18:43

Bitlis’te hava operasyonunda PKK'lı kızına giden anne öldü (2) - yeniden

Haberin Devamı

Sayın Yazıişleri müdürlerine
'Bitlis'te hava operasyonunda PKK'lı dğluna giden baba öldü' başlıklı haberimizi Bitlis Valiliği’nden ikinci bir açıklama yapılarak ölen R.E.’nin baba değil anne olduğu belirtildi. Haberi buna göre yeniden veriyoruz.
-------------
YENİDEN

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA) - BİTLİS'in Sehi Ormanları bölgesine düzenlenen hava operasyonunda PKK hedefleri vurulurken, bu sırada bölgedeki teröristlere yaşam malzemesi götüren PKK'lı kızı ' Şorej' kod adlı terörist Devrim Erdemir'in annesi R.E. öldü. R.E.'nin yanında bulunan A.B. ise yaralandı.
Bitlis Valiliği'nden konuyla ilgili yapılan yazılı açıklamada, dün saat 08.00 sıralarında insansız hava araçları, 'Geçici askeri güvenlik bölgesi' içerisinde bulunan Sehi Ormanlık alanında, bölücü terör örgütü mensuplarına ait görüntüler tespit etti. Bunun üzerine de Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait savaş uçakları dün saat 11.03 sıralarında bölgeyi ateş altına aldı. Bölgede bulunan 2 ayrı hedefin vurulması sonunda, PKK'lı teröristlere ait olduğu değerlendirilen barınma yeri ve sığınaklara taşınmak üzere bölgeye getirilen yaşam malzemesi ile patlayıcı yapımında kullanılan malzemeler imha edildi. Açıklamada bölgeden dün saat 18.45'de bir minibüs ile 2 kişinin bölgeden Bitlis Tatvan Devlet Hastanesine getirildiği bunlardan ölen R.E.'nin, PKK'daki oğlunu görmeye giden baba olduğu, diğerinin de yaralı A.B. olduğu belirtildi.
BABA DEĞİL ANNE
Bitlis Valiliği'nden, PKK'daki oğlunu görmek için gittiği bölgede ölen R.E. olduğu bilgisini düzelterek ikinci açıklama yapıldı. Bu kişinin 'Şorej' kod adlı terörist kızı Devrim Erdemir'i görmeye giden ve örgüte yaşam malzemesi götüren anne R.E. olduğu belirtilen valilik açıklaması şöyle:
"Olayda ölen şahsın aynı bölgede bulunan Şorej kod adlı terörist Devrim Erdemir'in annesi R.E., yaralı şahsın ise A.B. isimli şahıs olduğu tespit edilmiştir. Yaralı teröristlerin ise Engin Çetin ve Erdal kod adlı bir terörist olduğu belirlenmiştir. Olayın gelişimi ile ilgili olarak; Şorej kod adlı terörist Devrim Erdemir'in annesi R.E.'nin 04 Ekim 2016 tarihinde sabaha karşı bölgede bulanan teröristlere götürmek üzere aldığı yaşam malzemesi ve diğer malzemeler ile olayın olduğu Geçici Askeri Yasak Bölge ilan edilen Bitlis Sehi Ormanları Bölgesine eniştesinin aracı ile gittiği, olayın gerçekleştiği bölgede bağ-bahçe ve tarım arazisinin olmadığı, yerleşim yerlerinin boş olduğu, şahısların bölgeye Bölücü Terör Örgütüne yardım ve yataklık maksadıyla gittikleri ve 7-8 teröristle buluşarak kahvaltı yaptıkları, operasyon düzenlenen bölgenin daha önce de BTÖ tarafından barınma ve erzak dağıtımı için kullanıldığı tespit edilmiştir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!