Ahlat'ta tarihi zaviye kalıntıları gün yüzüne çıkarılacak

Güncelleme Tarihi:

Ahlatta tarihi zaviye kalıntıları gün yüzüne çıkarılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2016 13:44

Ahlat'ta tarihi zaviye kalıntıları gün yüzüne çıkarılacak

Haberin Devamı

Halil ÜLKER/AHLAT (Bitlis), (DHA) – BİTLİS'in Ahlat İlçesi'ndeki Selçuklu Mezarlığı yanında bulunan tarihi zaviyenin gün yüzüne çıkarılması için kazı çalışmaları başlatıldı.
Ahlat Müze Müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen ve eski Ahlat ilçesi sınırlarında kalan Selçuklulara ait zaviyede, ilk olarak toprak tahliyesi yapılarak duvarlar ortaya çıkarılacak. Çalışmalarla ilgili açıklama yapan Ahlat Müze Müdürü ve Eski Ahlat Şehri Kazı Başkanı Ziya Kılınç, zaviyenin sınırlarının belirlenmesinin ardından detaylı çalışmaların başlayacağını söyledi. Kılınç şöyle dedi:
"Eski Ahlat şehrinde kazılar 1956 yılında Haluk Karamağaralı başkanlığında başlamış ve kızı Nakış Karamağaralı tarafından 2010 yılına kadar sürdürülmüştür. Ancak 2010 yılında duran kazı çalışmaları, 2015 yılında müze müdürlüğümüz başkanlığında tekrar başlamıştır. 2015 yılında Ulu Cami'de kazı çalışmalarına başladık. 2016 yılı içerisinde de zaviyede kazı çalışmalarımıza start verdik. İlk önce alanın ot temizliği ve hafriyat topraklarının tahliye edilmesiyle çalışmalarımız başladı. Bu yıl çalışmalarımızı tamamen temizlik ve hafriyat üzerinde planlıyoruz. Daha sonraki yıllarda restorasyon çalışması yapılacak."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!