Halepçe Katliamı'nın 28'inci yıldönümü

Güncelleme Tarihi:

Halepçe Katliamının 28inci yıldönümü
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2016 16:45

- Bingöl Belediye Başkanı Barakazi, “Dünyanın neresinde olursa olsun, zalimleri nefretle kınıyorum” dedi.

Haberin Devamı

BİNGÖL (AA) - Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi, dünyanın neresinde olursa olsun, zalimleri nefretle kınadığını belirtti.

Bingöl Belediye Başkanı Barakazi, Halepçe Katliamı'nın 28'inci yıldönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, geçmişten günümüze diktatörlerin mazlum halklara zulüm ve katliamlar yaptığını ifade etti.

Halepçe Katliamı'nda 5 bin Halepçe’li Müslüman Kürdün yaşamını yitirdiğini, 7 binden fazla insanında yaralandığını kaydeden Barakazi, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Bu saldırı sonrası büyük bir göç dalgası ve büyük bir insanlık dramı yaşanmıştı. 16 Mart 1988 yılında Saddam Hüseyin’in kimyasal silah kullanarak saldırı düzenlediği Halepçe kasabasında, 5 bin kişi zehirli gazdan yaşamını yitirdi, 7 binden fazla insanda yaralandı ve günümüze kadar binlerce kişide ise kalıcı hasarlar oluştu. Yaşanan bu kirli savaştan dolayı ise yüz binlerce insan yerini yurdunu terk ederek Türkiye’ye sığındı. Bu acımasız katliam, tarih sayfalarına kara leke olarak düştü ve hafızlarda da silinmeyecek bir iz bıraktı. O gün Irak’ta yaşanan bu vahşetin benzerleri bugün de Irak’ta, Suriye’de, Filistin’de, Afganistan’da, Doğu Türkistan’da ve Arakan’da Müslümanlar'ın yaşadığı bölgelerde devam ediyor. Türkiye, mazlumdan yana olan tavrını o gün Irak’lı Kürt kardeşlerimize gösterirken, bugün de gerek Irak’tan, gerekse Suriye’den gelen Müslüman kardeşlerimize de gösteriyor. Kürt halkına yönelik gerçekleştirilen bu insanlık dışı kitle katliamında ölenleri rahmetle anıyor, vahşetin, kirli hesapların ve zulmün ne bölgemizde, ne de insanlık coğrafyasında bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!