Limon Fiyatları Vatandaşın Yüzünü Ekşitiyor

Güncelleme Tarihi:

Limon Fiyatları Vatandaşın Yüzünü Ekşitiyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2015 11:57

LİMONCU

Son günlerin zam şampiyonu aynı pazarın en pahalı meyvesi olan limonun kilosu filesi 5 TL’den satılırken vatandaş pahalı olan limonu tane ile almaya başladı.
Haziran ayında birçok ürünün fiyatında artış gözlenmezken, son günlerin zam şampiyonu limon oldu. Arz, talep ve ürünlerin hasat dönemine bağlı olarak fiyatlar değişirken, limon, her yıl gösterdiği istikrarlı yükselişi bu yıl da sürdürdü. Bir önceki aya göre fiyatı yüzde 200 oranında artan limon vatandaşların cebini ekşitti. Başta salatada kullanılmak üzere sofralarda çok sık tüketilen limon şu sıralar markette ve çarşı pazarda vatandaşların cebini yakıyor.
SANDIĞI 40 TL’DEN 125 TL’YE ÇIKTI
Bilecik’teki Pazartesi pazarda esnaflık yapan limon satıcısı Selçuk Çakır, 3 hafta önce limonun sandığı 40 TL iken bugün 125 TL’den limonun sandığı aldıklarını belirterek, "Geçen senede bu zamanlar pahalıydı limon. Tarlada dalında alınan toplanan limonlar stok yapıldı büyük ihtimalle. Malın azlığından dolayı ise limon fiyatları arttı. Filesi 2 TL’den 5 TL’ye limon satıyoruz. Tanesi 1 TL’ye geliyor. Müşteriler ise artık tek tek limon almaya başladı. Stokçular limonları depolardan çıkarılmadığı sürece fiyatlar düşmez ve bu fiyatlar vatandaşın cebini ekşitir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!