Global Girişimcilik Haftası

Güncelleme Tarihi:

Global Girişimcilik Haftası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2014 16:08

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Bilecik Genç Girişimciler, Bozüyük Genç Girişimciliği Destekleme Derneği ile Kurumlar iş birliğinde "Global Girişimcilik Haftası" nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Vali Yardımcısı Mustafa Güney, Şeyh Edebali Üniversitesi yerleşkesinde düzenlenen etkinlikte, eğitim seviyesi arttırdığında ve yatırımların tamamladığında dünyada sözü geçen ülke olarak yerini alacağını ifade ederek, genç iş adamlarının ümit verdiğini söyledi.

Girişimciliğin bir kültür meselesi olduğunu belirten Güney, "Türk insanında böyle bir potansiyel var. Ama biz genelde üreten ve çalışan bir milletiz ama girişimciliğimiz biraz daha iyileştirilmesi ve profesyonel yapılması gerekiyor. Yeni, modern teknolojiyi kullanmak, keşifler yapmak, tabi girişimcilik sadece bu işler için değil daha genel bence. Girişimciliğin önünü açmak, önündeki engelleri kaldırmak devlet olarak görevimiz. Bunun içinde kalkınma ajansları gibi birimler oluşturuldu. Biz de devlet olarak üzerimize düşen bu alanda neyse biz onu yapmaya çalışırız" dedi.

Haberin Devamı

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Harun Tuncel de sanayi devriminin başlamasıyla beraber mucit ve kaşif kavramlarına yenilerinin ilave edilmeye başlandığını bildirdi.

Bilecik Genç Girişimciler Başkanı Fikret Karaçalı da 2009 yılında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğince kurulan "Kadın Girişimciler ve Genç Girişimciler Kurulu"nun küresel etkinliklerle gençleri yenilikçiliğe, yenilikçilik potansiyellerini keşfetmeye ve kariyer sahibi olmalarına özendirmek amacıyla kurulduğunu belirtti.

Bozüyük Genç Girişimciliği Destekleme Derneği Başkanı Celali Yılmaz ise dernek hakkında bilgi vererek, ülkelerin kalkınmasının buluşlarla olduğunu ve teknolojik savaşların yaşandığını kaydetti.

Bilecik İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak'ın konuşmasının ardından faydalı model ve patent sahibi yenilikçi ürünleri olan firma kurum ve kuruluşların yer aldığı "2. Yerel Mucitler" sergisinin açılışı yapılarak, üretilen yeni ürünlerin tanıtımı yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!