Bozüyük'te "Bitkisel atık yağ toplama" kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Bozüyükte Bitkisel atık yağ toplama kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2016 16:02

Haberin Devamı

BİLECİK (AA) - Bozüyük Belediyesi tarafından bitkisel atık yağların doğaya verdiği zararı önlemek amacıyla "Bitkisel atık yağ toplama" kampanyası başlatıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, "Sağlıklı Bozüyük için" sloganıyla evsel atık olan bitkisel yağların ekonomiye kazandırılması ve doğaya atılan yağlardan dolayı kaynaklanacak kirlilikten korumak amacıyla kampanya başlatıldığı kaydedildi.

Son zamanlarda ülkede yağda kızartılmış patates ve diğer yiyeceklerin kullanımında önemli artış gösterdiği ve artış sonucu kullanılmış bitkisel yağ atıklarının da arttığı belirtilen açıklamada, "Kampanya kapsamında atık yağlar toplama noktalarına teslim edilecek. Ayrıca okullarda toplanan 15 kilogram ile 2 bin 500 kilogram arasında toplanacak atık yağlar için diz üstü bilgisayar, masa tenisi masası ve raket seti, fotokopi makinesi, satranç takımları, müzik aletleri, basketbol, voleybol, futbol ve hentbol topu, kitap setleri, 1 ila 5 litre arasında atık yağ getiren vatandaşlara ise sıvı yağ, bulaşık deterjanı ve süngeri ile sıvı el sabunu verilecek" ifadesinde bulunuldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!