Bayburt’tan Suriye’ye İnsanı Yardım

Güncelleme Tarihi:

Bayburt’tan Suriye’ye İnsanı Yardım
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2015 14:04

BAYBURT'TAN SURİYE’YE İNSANI YARDIM

İnsani Yardım Vakfı (İHH) Bayburt Şubesi tarafından Suriye’de bulunan Türkmenlere bir tır dolusu insani yardım malzemesi gönderildi.
Bugüne kadar Bayburt’tan Suriye’ye insanı yardım taşıyan beşinci TIR’ın olduğu belirten İHH Bayburt Şubesi Başkanı İlhami Polat, araçta 26 ton acil gıda maddesi bulunduğunu belirtti.
TIR’ın uğurlanması sırasında konuyla ilgili bir açıklama yapan Vali Yusuf Odabaş;
“Daha önce Kilis Valiliği yaptığım için Suriye’den ülkemize gelmiş yerleşmiş olan o savaşın içindeki vatandaşların o ızdırabını yerinde gören bir idareci olarak söylemek istiyorum ki mutlaka Türkiye’nin Türkiye’deki vatandaşlarımızın oraya kendi azığından gelirinden artırdıklarını Suriye’ye gönderilmesinin insanlık olarak, mümin olarak görevimiz olduğunu hepimizin kabul etmesi lazım. Çünkü onlar savaşın altında hayatını idame ettirme gayreti güden insanlarımız. Birinci Dünya Savaşı öncesinde, orası Fransızların cetvelle çizdiği bir sınırdır. Bizim insanlarımızın bir kısmı Suriye’de kalmış, bir kısmı Kilis tarafında kalmış.
Dolayısıyla orada ölen her insanın, bizim ülkemizde ölen insanlardan hiç bir farkı yoktur. Onlarda Müslüman, Müslüman kanı akıyor. Bize el aman deyip sığınan insanlar, imkânlarımız ölçüsünde onlara destek olmamız lazım. Sağ olsun bu sivil toplum örgütüne, Bayburt küçük bir il olmasına rağmen sizin ve bizlerin arttırdığımız o gıda maddelerini bir tır olarak düzenlemişler oraya ulaştırıyorlar. İnşallah onların ihtiyaçlarına azıcık da olsa bir derman olur düşüncesiyle bu çalışmayı gerçekleştiren bu sivil toplum örgütümüze, Bayburtlu vatandaşlarımızdan, Belediyemize, tüm kuruluşlara bende buradan teşekkür etmek istiyorum. Biz birlikte olursak ihtiyaçlarımızı ve zorunlu taleplerimizi birlikte karşılarsak daha iyi oluruz, daha güçlü oluruz ve daha ileriye doğru adım atma durumunda oluruz.
Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Hepinize sevgi ve saygılar sunuyorum. Yardım TIR’ımızın hayırlı yolculuklar ile ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmasında Cenab-ı Allah’ın yardımcı olmasını diliyorum. Çünkü çok zor şartlar altında orada hayatlarını idame ettiren insanlarımız var. Allah onlara da yardımcı olsun. Hepinize teşekkür ediyorum.” diyerek düşüncelerini aktardıktan sonra insanı yardım taşıyan Belediyeye ait TIR Suriye’ye gitmek üzere Bayburt’tan ayrıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!