Üniversitelilerden okul bahçesine fidan

Güncelleme Tarihi:

Üniversitelilerden okul bahçesine fidan
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 11:42

Üniversitelilerden okul bahçesine fidan

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Burhaniye İlçesi'nde eğitim gören bir grup üniversite öğrencisi, Orman Haftası için düzenlenen etkinlikte okullarını bahçesine çeşitli türlerde 150 fidan dikti.

Balıkesir Üniversitesi'ne bağlı Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu öğrencileri, Orman Haftası için fidan dikim etkinliği düzenledi. Yüksekokulun bahçesine çeşitli türlerden 150 fidan dikti. Etkinliğe; Okul Müdürü Doç. Dr. Oğuzhan İlban, Burhaniye Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Tuncel, İlçe Emniyet Müdürü Tuncay Orhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Güner Bahadır, İlçe Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürü Sabri Peşken ile öğretim üyeleri de katıldı.

Öğrencilerden İpek Arife Tavuç, "Bugün burada arkadaşlarımızla ağaç diktik. Ağaçlar yarına umut olsun diye, ağacın adını da umut koyduk" dedi. Bir diğer öğrenci Eray Berke Kaynak ise, "Ağaçlar yarına candır. Doğaya oksijendir. Ağaçlarımızı koruyalım. Bugün okulumuzda, okulumuzu güzelleştirmek için herkes bir fidan dikti" dedi.

Okulu Müdürü Doç. Dr. İlban ise "Bu hafta hem seminerler hem de baharın gelişini kutlamak amacıyla bir fidan da sen dik kampanyasına destek olmak üzere yüksekokul öğrencilerimizle birlikte okulumuzun etrafına birçok farklı türdeki bitkileri ekerek, ağaçlandırmaya çalışıyoruz. İşte, sedirler, fıstıkçamları, lavantalar, ortancalar, taflanlar ve bunun gibi birçok bitkiyi şu anda öğrencilerimizle birlikte dikiyoruz. Yaklaşık 200-250 öğrencimizle birlikte ortalama 150 tane fidanımızı okulumuzun etrafına dikmiş bulunmaktayız. Dolayısıyla sürdürülebilir bir çevre, sürdürülebilir hayat, sürdürülebilir yaşam diyoruz.. Öğrencilerimizde bu bilinci yaşatmak son derece önemliydi bizim için. Yılda bir hafta da olsa bu anlamlı günü bu şekilde taçlandırmak istedik" dedi.

Sefer TALAY / BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!