Slow Olive'de zeytinlik yürüyüşü

Güncelleme Tarihi:

Slow Olivede zeytinlik yürüyüşü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 15, 2016 10:56

Slow Olive'de zeytinlik yürüyüşü

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Ayvalık İlçesi'nde Slow Food ve Ayvalık Belediyesi'nin düzenlediği Slow Olive etkinliğinin ilk gününde zeytinlik yürüyüşü yapıldı.

Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde Ali Bey (Cunda) Adası Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış toplantısının ardından katılımcılar Halis Komili'nin zeytinliğinde yürüyüş yaptı. Ekmek, zeytin, peynir, otlu börek, deniz kestanesi ve şarap ikramı yapılan misafirler Ayvalık Belediyesi Zeytin Çekirdekleri korosunun konserini beğeniyle dinlendi.

17 Nisan Pazar gününe kadar sürecek olan Slow Olive'e Fransa, Tunus, Ürdün, Lübnan, Filistin, Fas, Yunanistan, İtalya, İspanya, Portekiz ve Türkiye'den üretici, aktivist, basın mensubu, aşçı ve akademisyenlerden oluşan 60 delege katıldı. Cunda Kültür Merkezi, Taksiyarhis Anıt Müzesi ve Cunda pazar meydanı dahil olmak üzere ilçenin birden fazla noktasında gerçekleşecek etkinlikler arasında çocuklar için atölyeler, film gösterimleri, gastronomik sunumlar, panel ve tartışmalar düzenlenecek. Birleşmiş Milletler Gıda Hakkı özel raportörü Hilal Elver, gazeteci Ali Ekber Yıldırım, zeytinyağı tadımcısı Nicholas Coleman, Arab Network for Food Sovereignty başkanı Razan Zuayter, Soup for Syria kitabının yazarı Barbara Massaad, Slow Food Biyoçeşitlilik Vakfı Başkanı Piero Sardo, araştırmacı, yazar Artun Ünsal ve aktivist Ömer Madra etkinliklerde yer alacak. 15 Nisan Cuma günü zeytinin biyoçeşitliliği pazar sergisinde sunulacak. Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen zeytinlerin sergileneceği pazar yerinde Çoruh nehrinin kıyısında, baraja kurban gitmesi beklenen ağaçların zeytini Butko'dan Mardin, Derik'in halhalısına kadar birbirinden farklı 30'a yakın yeşil ve siyah zeytin tadılacak.

Kadri KAYA / AYVALIK (Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!