‘Minik Eller’ Kazdağı’nda keşfe çıktı

Güncelleme Tarihi:

‘Minik Eller’ Kazdağı’nda keşfe çıktı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 02, 2018 14:06

‘Minik Eller’ Kazdağı’nda keşfe çıktı

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Burhaniye ilçesinde, TÜBİTAK 4004-Doğa Eğitimi ve Bilim Okulları kapsamında, Balıkesir Üniversitesi ve Balıkesir Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen 'Minik Eller Bilime Dokunuyor–2' projesine katılan öğrenciler, Kazdağı’nda keşfe çıktı.

Burhaniye Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu’nda düzenlenen projeye 9 ilçedeki 18 okuldan, 6'ncı sınıfa okuyan 30 öğrenci katılırken, öğrenciler doğa gezileri kapsamında Kazdağı’nda düzenlenen etkinliklere katıldı. Balıkesir Üniversitesin'den Prof. Dr. Ümit Çakır’ın koordinatörlüğünü üstlendiği projede 30 öğrenci, 20 proje ekibi ile birlikte Kazdağı’na giderken, dağın zirvesindeki Sarıkız Türbesi'ne çıktı. Burada öğretmenleri Nazlı Can ve Ergün Erken öncülüğünde düzenlenen 'Ağacına Sarıl' etkinliğine katılan öğrenciler çevreyi inceleme fırsatı buldu.

Bir hafta süren etkinliklerin büyük ilgi gördüğünü söyleyen proje koordinatörü Prof. Dr. Ümit Çakır, “Projeye katılan çocuklarımız bir hafta boyunca hem öğrendi hem de eğlendi. Buradaki amacımız sıkmadan bilim öğretmekti. Bunda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Amacımız, öğrencilere bilimi sevdirmektir. Projeye katılan öğrencilerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. 

Sefer TALAY/BURHANİYE(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!