Kupa ve mürekkep balığında bolluk yaşanıyor balıkçı yakalayamıyor

Güncelleme Tarihi:

Kupa ve mürekkep balığında bolluk yaşanıyor balıkçı yakalayamıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 16, 2015 13:51

- Ayvalık'taki balıkçılar, ocak ve şubatta etkili olan olumsuz hava şartları nedeniyle balık sezonunda para kazanamamaktan yakınıyor - Ahtapot ile kupa, sardalya ve mürakkep balığının dönemi olmasına rağmen bu hafta da cumartesi gününe kadar denize açılamayacak balıkçılar, balık akınlarını yine kaçıracak olmanın üzüntüsünü yaşıyor

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in Ayvalık ilçesindeki balıkçılar, olumsuz hava şartlarına bağlı olarak Ege Denizi'nde balık akınlarını kaçırmanın üzüntüsünü yaşıyor.

Ayvalık Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İsmail Güran, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ocak ve şubatta etkili olan fırtına nedeniyle birçok balıkçının denize açılamadığını söyledi.

310 teknenin bulunduğu ilçede bu yıl fırtınanın etkisiyle bazılarının battığını anlatan Güran, geri kalanının da sezonunda balığa ulaşmakta güçlük çektiğini ifade etti.

Ahtapot ile kupa, sardalya ve mürekkep balığının mevsimi olduğunu vurgulayan Güran, "Bu hafta da fırtına uyarısı yapıldı. Cumartesi gününe kadar balıkçılarımız denize açılamayacak. Bu durum, denizdeki balık akınlarını yine kaçırmamız anlamına geliyor. Balıkçılarımız bu sezon denizden umduğunu bulamadı. Hava şartları balığa ulaşmamızı engelledi" dedi.

Haberin Devamı

Balıkçı Özkan Kalkan ise özellikle kupa balığının bereketinden yararlanamadıklarını ifade ederek, "Şu anda bölgemizde kupa balığı bol miktarda bulunuyor. Yarından itibaren fırtına esecek, kupa balığı gidecek biz bakacağız" diye konuştu.

Başka bir balıkçı Ali Yakacak ise bu yıl hava şartlarının çalışmalarına engel olduğunu belirterek, son iki aydır yaptıkları zorunlu tatil yüzünden para kazanamadıklarından yakındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!