"Kopya iddiaları"na kızdı, 4 yılda "paper art" sanatçısı oldu

Güncelleme Tarihi:

Kopya iddialarına kızdı, 4 yılda paper art sanatçısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2014 11:05

- 2010 yılında girdiği KPSS'den sonra ortaya çıkan "kopya iddiaları"na kızarak parçaladığı ders kitaplarının kağıtlarından çeşitli ürünler ortaya çıkaran sınıf öğretmeni adayı Özlem Ergül, bu şekilde başladığı hobisini zaman içinde geliştirdi - Boş zamanlarını atık kağıtlara harcayınca 4 yılda "paper art (kağıt sanatı)" sanatçısı olarak, vazo, çiçek, duvar saati, sepet, tablo, takı gibi birçok eşya yapan Ergül, Balıkesir'de ilk sergisini açmaya hazırlanıyor - Ergül: "Yaptığım eserlerimin ham maddesi atık kağıtlar ve benim KPSS kitaplarım"

Haberin Devamı

BALIKESİR (AA) - DEVRİM DERİN - 2010 yılında girdiği Kamu Personel Seçme Sınavından (KPSS) sonra ortaya çıkan "kopya iddiaları"na kızınca parçaladığı ders kitapları kağıtlarından çeşitli ürünler ortaya çıkaran sınıf öğretmeni adayı Özlem Ergül, bu şekilde başladığı uğraşı zaman içinde geliştirerek, 4 yıl içinde "paper art (kağıt sanatı)" sanatçısı oldu.

Selçuk Üniversitesi sınıf öğretmenliği bölümü mezunu olan 35 yaşındaki Ergül'ün hayatı, oldukça iyi hazırlandığı ve büyük umutlarla 2010 yılında girdiği KPSS ile değişti.

Hayatında önemli bir dönüm noktası olan bu sınavla ilgili kopya iddialarının ortaya atılmasına sinirlendikten sonra çalıştığı kitapları parçalayan ve yırtık kağıtlardan süs eşyaları yapmaya başlayan Ergül, Türkiye'de yeni gelişme gösteren "paper art" sanatçısı oldu. Ergül, yıllardır hayalini kurduğu öğretmenlik yerine bugün Avrupa'da büyük ilgi gören kağıt sanatıyla ilgileniyor.

Haberin Devamı

Bir yandan atık kağıtlardan adeta sanat eserleri ortaya çıkaran diğer yandan da öğretmen olarak atanmayı bekleyen Ergül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, o yıl KPSS'de aldığı puanı, hakkını vererek elde ettiğini söyledi.

Daha sonra kopya iddialarının gündeme geldiğini ifade eden Ergül, "Çok kızdım ve kendimce intikam almak istedim. Kitaplara çok paralar vermiştim. Öyle olunca hiçbirini çöpe atamadım, kıyamadım. O kızgınlıkla ders kitaplarımı parçalamaya başladım. O günlerde sosyal paylaşım sitesinde bir arkadaşım sayesinde kağıt sanatıyla tanıştım. Kağıtların hayatımı değiştirdiği o günlerden bu yana yaklaşık 4 yıl geçti. Kağıtlarımla çok mutluyum, bütün dünyam onlar" diye konuştu.

- "Eserlerin ham maddesi KPSS kitapları"

Origamiden farklı olan "paper art"ın bir sınırının olmadığını, istenilen her ürünün kağıtlardan yapılabildiğini belirten Ergül, "İstediğiniz şekli verebiliyorsunuz. Kağıtla tanıştıktan sonra okulda öğrendiklerimi bir kenara bıraktım. Bu işten çok büyük paralar kazanmıyorum. Kazandığım ücretler yeterli değil. Çin malı furyası var ve bunlar bizi olumsuz etkiliyor. Bazen bir tek objeyle aylarca uğraştığım oluyor. Çok uzun süre uğraştığım objelere isim veriyorum" dedi.

Haberin Devamı

Vazo, çiçek, duvar saati, sepet, tablo, takı gibi birçok eşya yapan Ergül, Balıkesir'de ilk sergisini açmaya hazırlandığını dile getirdi.

Kağıtların başına oturduğu zaman ne tasarlayacağına yönelik plan yapmadığını anlatan Ergül, şöyle konuştu:

"Benim kağıt dünyam çok farklı. Bu sanatı dünyada yapan birçok sanatçı var. Türkiye'de yeni yeni başlanıyor. Deneme yanılma yoluyla yapıyorum. Yaptığım eserlerimin ham maddesi, atık kağıtlar ve benim KPSS kitaplarım. Eserlerim çok beğeni alıyor. Görenler güzel tepkiler veriyor. İnsanların çöpe attığı kağıt, gazete ya da kitaba hayat veriyorum ve onlar ellerimde şekilleniyor ama ben herkesin elinde bir şeyler şekillensin istiyorum. Bu beni mutlu ediyor. Beni normal hayatın kötülüğünden uzaklaştırıyor."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!